Program
Futbal - 15.01.2022 12:04

Úder päsťou a skrývanie sa v šatni. Ďalší bizár na Africkom pohári

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Z Afrického pohára národov zatiaľ do našich médií nelietajú výstavné góly, ale skôr kuriozity a bizarnosti. Po predčasne ukončenom zápase medzi Tuniskom a Mali novšie zarezonovalo dianie na konci stretnutia Ghany s Gabonom. Ten priniesol remízu 1:1 a žltú aj červenú kartu na ghanskej strane po konci 94. minúty. Činil sa najmä Benjamin Tetteh, ktorý niekoľko rokov pôsobil v českej lige, vymenil viaceré tímy a momentálne patrí tureckému Malatyasporu. Po záverečnom hvizde sa strhla hromadná mela, počas ktorej 24-ročný útočník udrel protihráča päsťou do tváre. Z celého incidentu sa potom snažil vytratiť a ušiel do šatne.

Pokračovalo sa veľmi kurióznymi scénami, kedy ho hlavný rozhodca Lahlou Benbraham hľadal po celom ihrisku s cieľom udeliť mu dodatočné vylúčenie. Po informácii, že mu vinník ušiel, požiadal ghanský realizačný tím o jeho privedenie. Ten však dobre vedel, čo ho čaká a naspäť na trávnik sa nevrátil. Nahnevaný arbiter tak smerom ku ghanskej lavičke vytasil červenú kartu a gestami naznačil číslo 25, ktoré Tetteh nosí na drese. Očakávať tak môže trest v hre, pričom postupové vyhliadky jeho tímu nie sú úplne ružové. Po prehre s Marokom a remíze s Gabonom musí bezpodmienečne vyhrať nad Komorami a veriť v priaznivé výsledky ďalších duelov.

Z každej zo šiestich základných skupín ďalej postupujú najlepší dvaja a doplnia ich štyri tímy z tretích miest. Spomedzi favoritov má problémy aj Egypt a Tunisko. Obaja prehrali svoj prvý turnajový zápas a šampionát tak musia zachraňovať v ostávajúcich dvoch skupinových vystúpeniach. Proti Mauretánii, Gambii, Sudánu a Gunei-Bissau by to však mimoriadny problém byť nemal. Titul majstra Afriky obhajuje Alžírsko, ktoré pred dvomi rokmi vo finále zdolalo Senegal 1:0.