Program
Futbal - 15.01.2022 09:41

James Rodríguez zachránil život protihráčovi. Ten mu poďakoval z nemocnice

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Instagram

Ofenzívny záložník James Rodríguez už nemá honor najväčšej hviezdy Kolumbie, no stále patrí medzi hodnotnejších hráčov v národnom tíme juhoamerického tímu. Jeho aktuálnym klubovým pôsobiskom je katarský Al-Rayyan SC a počas víkendu v ňom nezaujal svojím futbalovým umením, ale obrovskou ľudskosťou a pohotovou reakciou. 32-ročný stopér z radov súpera, Ousmane Coulibaly, sa v jednom momente zrútil na zem, utrpel infarkt a ostal nehybne ležať. Bol to práve Rodríguez, ktorý k nemu pribehol ako prvý a pohotovou reakciou mu zachránil život. Reprezentant Mali sa teraz prihlásil z nemocnice a vyslovil slová vďaky.

Bývalý hráč Bayernu či Realu bleskovo naklonil hlavu protihráča tak, aby mohol dýchať. Dlho však na to nebol sám. Ku Coulibalymu zakrátko pribehli zdravotníci, ktorí odviedli zvyšok práce a previezli ho do nemocnice. Tam bol podrobený ďalším vyšetreniam a jeho stav sa rýchlo stal stabilizovaným. Prostredníctvom sociálnej siete srdečne poďakoval všetkým, ktorí mali podiel na jeho záchrane. "Ďakujem Bohu a práci týchto hrdinov za to, že som bol zachránený. Vďaka Jamesovi, ktorý poskytol prvú pomoc a chytil moju hlavu aj Saoudovi Al-Khaterovi, ktorý okamžite zmobilizoval lekárov. Poďakovať chcem aj tímu Al Wakrah SC za diskrétnosť a podporu, ktorú poskytol mojej rodine," napísal ku svojej selfie z nemocničného lôžka.

Liga v Katare, ktorý bude dejiskom svetového šampionátu 2022, je tesne za polovicou svojej sezóny. Medzi najväčšie hviezdy na jej trávnikoch sa popri Jamesovi radí aj Toby Alderweireld, Steven Nzonzi, André Ayew alebo Javi Martínez. Rodríguez pôsobí v Katare od septembra 2021, kedy prestúpil z anglického Evertonu. Predtým o sebe dal vedieť vo francúzskej, portugalskej, španielskej aj nemeckej lige.