Program
Futbal - 12.01.2022 21:37

Rozhodca dvakrát predčasne ukončil zápas, dohrať sa mohlo po tlačovke

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Twitter

Len veľmi málo futbalových analytikov by zaradilo Africký pohár národov medzi kvalitné súťaže. V minulosti sa veľa hovorilo o nevyrovnanosti kádrov, nedostatočne kvalitných brankároch a značne zaostávajú aj rozhodcovia. Posledný bod poriadne zarezonoval v zápase medzi Tuniskom a Mali, kde sa senzačne tešili z víťazstva 1:0 futbalisti zo západu kontinentu a výrazný podiel na tom mal aj chaos, ktorý na konci rozpútal rozhodca Janny Sikazwe. Na turnaji padá celkovo málo gólov. Prvých jedenásť turnajových zápasov prinieslo v súčte iba jedenásť gólov. Zatiaľ nič sa však nevyrovnalo nepochopiteľnému záveru tohto stretnutia.

Účastníci piatich svetových šampionátov z Tuniska proti outsiderovi vôbec nepodali dobrý výkon a jeho bránu ohrozili len tromi presnými streleckými pokusmi. Napriek tomu zavládol poriadny chaos, keď rozhodca v 85. minúte odpískal koniec. Len pár minút predtým pritom prebiehala prestávka na občerstvenie a v rozkúskovanom druhom dejstve favorit nebol schopný dostať sa do očakávaného tempa. Po chvíľke si Sikazwe svoju chybu priznal, loptu dal Tunisanom a nariadil pokračovanie duelu. Bežala 87. minúta, kedy si vzal slovo opäť a vylúčil El Bilala Tourého. Asistent pri videu ho pritom upozornil, že vylúčenie nebolo celkom správne a mal by ho prehodnotiť. Sikazwe však trval na svojom a keď skončila 89. minúta, súboj ukončil opäť.

Druhý polčas pritom priniesol päť prestávok na striedanie, intervenciu systému VAR, dva pokutové kopy aj červenú kartu. Obhájil by si tak určite aj päť či šesť nadstavených minút. "Rozhodca nás okradol o sedem alebo osem minút nadstaveného času. Počas nich sme mohli vyrovnať. Je to škandalózne! Som zvedavý, aké za to bude niesť následky," povedal tuniský tréner na pozápasovej tlačovej konferencii, ktorá sa však ďalej niesla v nepochopiteľnom duchu. Počas nej do miestnosti zavítal delegát stretnutia s oznamom, že ostávajúce minúty majú byť dohrané. Tím Mali sa navliekol naspäť do dresov a vybehol na trávnik, no Tunisko ho nenasledovalo. Duel tak bol "plnohodnotne" ukončený.