Program
Futbal - 11.01.2022 18:59

Roberto Carlos vo víkendovej lige. Brazílčanove služby sú v dražbe

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Mnohými je stále považovaný za najlepšieho a najkomplexnejšieho obrancu v histórii futbalu. Je však dosť možné, že na jar tohto roka vyšle niektorý zo svojich povestných priamych kopov proti neprofesionálnemu brankárovi v amatérskej lige kdekoľvek na svete. Na webe eBay sa totiž objavila veľmi ojedinelá dražba, vďaka ktorej môže ľubovoľný klub na jeden duel do svojich radov získať 48-ročného Brazílčana Roberta Carlosa, ktorý sa počas kariéry tešil z titulu majstra sveta, trikrát vyhral Champions League, štyrikrát španielsku ligu a dvakrát brazílsku.

Projekt "eBay Dream Transfer" okrem Roberta Carlosa ponúka do tímu aj Eni Alukovú, ktorá hájila farby Chelsea Londýn či Juventusu Turín. Ich angažovanie v amatérskej lige by malo byť veľkým lákadlom a očakáva sa, že by mohlo ísť o transfer, ktorý sa v zimnom prestupovom období zaradí medzi top témy. Samozrejme, v úplne inom duchu ako transfery medzi Premier League, Bundesligou, La Ligou či Serie A. Uzávierka je naplánovaná na koniec januára, kedy bude zrejmé, v akom drese sa jedna aj druhá ponúkaná hviezda predstaví. Kompletný výťažok z dražby bude poslaný na konto organizácie "Futbal za hranicami". Angažuje sa v snahe zabezpečiť rovnosť k prístupu nielen ku športu, ale aj ku vzdelaniu.

"Zopár týždňov som už naspäť v tréningovom procese, aby som bol pripravený pre potreby eBay Dream Transfer. Som trošku nervózny, pretože pôjde o môj prvý zápas po šesťročnej prestávke," priznal futbalista, ktorý absolvoval cez sedemsto profesionálnych klubových zápasov a k nim 125 reprezentačných. Nabehnúť však do diania víkendovej kamarátskej ligy kdekoľvek v rámci Veľkej Británie je však skokom do neznáma aj preňho.