Program
Freestyle - 25.12.2022 11:21

Princezná trochu inak: slovenská snoubordistka Klaudia Medlová

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Unavení z tradičných rozprávok, v ktorých si princ nájde svoju nevestu v najchudobnejšej chatrči v chotári? Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová ponúka príbeh o princeznej "trochu inak". Svetlo sveta uzrel krásny päťminútový príbeh rodáčky z Liptovského Mikuláša, ktorá je momentálne súčasťou seriálu Svetového pohára, kde sa v disciplínach slopestyle a bigair radí do elitnej svetovej dvadsiatky. Ako sama tvrdí, pretekať začala v čase, kedy konkurencia nebola taká široká a tak ďaleko, no odvtedy dokázala spraviť obrovský progres a odmenou za to sú aj olympijské účasti. V čase svojej neprítomnosti v zimných strediskách sa pripomenula inak.

"Videjko je konečne online! Velmi sa teším že si aj vy budete môcť pozrieť tento príbeh od Martina Bernarda. Milujem keď sa vášeň pre Snowboarding spojí s umením a toto od Martina rozhodne je. Chcem sa poďakovať jemu a celému tímu ktorý na tom pracovali a tak isto dúfam a som zvedavá čo na to poviete. Tak sa pohodlne usaďte a zapnite si rozprávku o tak trochu inej princezne a jej púti za svojim snom spolu s jej vlastným, ale naozaj 'profesionálnym tímom'" uviedla Medlová na sociálnych sieťach príbeh dievčaťa z hôr a brehov divokých riek.

Videu nechýba dávka humoru a odľahčenia, no známa športovkyňa sa predvedie aj pri typických liptovských činnostiach, pri ktorých ju fanúšik doteraz nemal možnosť vídať. Predviedla aj niekoľko alternatívnych regeneračno-tréningových metód. Nad pasením, dojením či zaháňaním oviec však víťazí najväčšia vášeň, ktorá ožije v momente, keď si nasadí okuliare a do rúk vezme dosku. Podobné videodiela so spojením krásnej prírody a efektných športových kúskov poznáme najmä zo zahraničia. "Béčkových" športovcov a tvorcov však nemáme ani v našich geografických šírkach, čo slovenská snoubordistka s českým športovým kinematografom dokonale dokazujú.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudia Medlova (@klaudiamedlova)

Účastníčku olympijských hier v Pchojngčangu pod piatimi kruhmi v Pekingu citeľne limitovali zranenia. Dôvodom bolo podvrtnutie kolena, s ktorým musela ísť na operáciu a v aktuálnej sezóne sa preto nepredstaví. Tohtoročný Svetový pohár snoubordistov má za sebou event vo švajčiarskom Chüre a preteky vo švédskom Falune boli zrušené. Čo sa Medlovej budúcnosti týka, krátko po septembrovej operácii vyzerala pomerne hmlisto. Okrem čerstvejšieho zranenia z Číny ju problémy s kolenom trápia dlhodobo. "Koleno je prednejšie ako kariéra. Doktor jej odporučil, aby operáciu neodkladala a absolvovala ju čím skôr. Ak by odjazdila ďalšiu sezónu a stav by sa zhoršil, musela by podstúpiť väčšie zákroky ako teraz," povedal médiám pred časom jej tréner Matej Matys.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora