Program
Florbal - 05.09.2024 20:03

Elitná florbalová desiatka sa predvedie v Bratislave

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Slovenský florbal bude počas prvého septembrového víkendu hostiteľom atraktívneho a kvalitného turnaja za účasti výberov z krajín, ktoré sa nachádzajú v elitnej desiatke svetového renkingu. Konfrontovať sa budú so slovenskou reprezentáciou, ladiacou formu na svetový šampionát 2024 vo švédskom Malmö. V rámci medzištátnych duelov akcia prebehne na novom mieste, v Športovej hale Slovenského zväzu hádzanej, ktorá bola v uplynulých rokoch dejiskom klubových extraligových duelov i letného Slovak Floorball Cupu.

Na Slovak Challenge v Bratislave si zahrá okrem slovenskej, nemeckej a lotyšskej seniorskej reprezentácie aj tím Fínska, Česka a Švajčiarska do 23 rokov. Každé z mužstiev počas troch dní zohrá tri zápasy. Súčasťou programu bude aj prezentácia paraflorbalu u nás, o ktorú sa postará tím BlueSky Butterflies. Turnaj je pilotným ročníkom dlhšie plánovanej myšlienky, ktorej predchádzali rokovania s národnými zväzmi i medzinárodnej federácie. Náš tréner Radomír Mrázek má k dispozícii najsilnejšiu možnú zostavu s Michalom Dudovičom, Michalom Pažákom, Ronaldom Gašparíkom či Lukášom Ujhelyim.

Svetový šampionát 2022 sme vysielali v našich priamych prenosoch a Slováci obsadili siedme miesto, čo bolo obhájením pozície spred dvoch rokov. Na šampionáte sme zaznamenali tri víťazstvá a štyri prehry. V súbojoch o konečné umiestnenie sme podľahli Lotyšsku 5:8 a následne sme zdolali Nórsko 10:5. Odvtedy už prebehla kvalifikácia na ďalšie majstrovstvá sveta. Slováci boli súčasťou kvalifikačnej skupiny v poľskom Lochówe, poradili si s Veľkou Britániou aj Španielskom a remizovali s Nórskom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora