Program
Florbal - 25.06.2024 20:53

Leto prinesie konfrontácie majstrov Slovenska, Nemecka a Rakúska

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Reálne kontúry naberá siedmy ročník najväčšieho florbalového turnaja na Slovensku, pre ktorý sa organizátorom podarilo dať dokopy veľmi atraktívnu a silnú elitnú kategóriu. V nej na seba narazia šampióni Slovenska, Nemecka a Rakúska, ako aj tím zo Švajčiarska a český veľkoklub.

Turnaj s označením "Pro" si zahrajú bratislavské kluby ŠK Lido Prírodovedec a Snipers Bratislava, UHC Sparkasse Weissenfels, Wiener Floorball Verein, 1. SC Tempish Vítkovice a Ad Astra Obwalden. Lido sa v sezóne 2023/24 prvý raz tešilo zo zisku titulu v slovenskej extralige, kým Viedenčania sú hegemónom rakúskej ligy a Weissenfels je momentálne najlepším florbalovým tímom v Nemecku.

Podobne ako po minulé roky, na turnaji si zahrajú aj ženské tímy a rovnako prihlásené mužské partie v kategórii "Open". Celkovo si Slovak Floorball Cup 2024 zahrajú tímy z deviatich krajín. V ženskej časti nechýba tradičný účastník a vicemajster Slovenska FBK Harvard Partizánske i ďalší extraligista VŠK FTVŠ UK Hurikán Bratislava. Tento rok bude mať event prepojenie aj s Olympijským festivalom mládeže pri jazere Kuchajda, kde bude mať pripravený vlastný priestor aj so súťažami zručností. Zápasy prebiehajú v bratislavskej Športovej hale SZH na Junáckej od 8. do 11. augusta.