Program
Florbal - 24.05.2023 16:00

JOJ Floorball Cup 2023 oživili zápasy JOJŠPORTU a bratov Žampovcov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport
Najväčší florbalový projekt pre druhý stupeň základných škôl a 8-ročné gymnáziá JOJ Floorball Cup sa uskutočnil v utorok a stredu v športovej hale Liptov Aréna v areáli Tatralandie v Liptovskom Mikuláši. Za dva dni si zahralo 350 mladých florbalistov z 24 škôl z celého Slovenska a ich skvelé športové výkony oživila aj redakcia televízie JOJŠPORT, ktorá si s niektorými tímami zahrala exhibičné zápasy.  V tíme JOJŠPORTu nastúpilo aj trio bratov Žampovcov - Adam, Andreas a Teo.

"Stíhame týmto mladíkom. Florbal máme radi. Na lyžiach je to kratšie a intenzívnejšie, ale tu je to v hale a je tu oveľa teplejšie ako v zime na kopci," pochvaľoval si Adam Žampa. "Po dlhej dobe sme sa dostali z našej komfortnej zóny mimo komentátorských kresiel a moderátorských štúdií, ale je to pre dobrú vec," zadychčane zložil myšlienku moderátor JOJŠPORTU Ladislav Fabo.
Dôležitou súčasťou turnaja a celého projektu Nadácie TV JOJ je zapojenie tímov s intelektovým znevýhodnením. „Ide o charitatívny turnaj , kde školy hrajú pre finančné výhry a najmä sa snažíme odbúrať predsudky, aby žiaci zo základných škôl necúvali od detí so znevýhodnením, aby ich brali medzi seba ako rovnocenných partnerov, pretože práve v športe je to možné. Šport spája a my sme veľmi vďační za tieto športové výkony a celú myšlienku turnaja“ uviedla Natália Konečná Báreková z Nadácie TV JOJ.