Program
Florbal - 16.04.2023 09:29

Historický triumf pre Harvard Partizánske. Z trónu zosadil Nemšovú

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Florbalistky FBK Harvard Partizánske premiérovo opanovali najvyššiu domácu ženskú súťaž. Len tretí raz v histórii rozhodoval o zisku titulu rozhodujúci piaty zápas série a proti Nemšovej sa vo všetkých prípadoch tešil domáci tím. Partizánčanky k domácim výhram v prvom a druhom súboji pridali aj bitku číslo päť. NTS Nemšová sa tak nestal druhým tímom v histórii ligy, ktorý otočil finálové dianie pri manku 0:2 na zápasy. Zverenky Dušana Ďuríčka boli nováčikmi Hyundai Extraligy, pričom pri svojom predošlom účinkovaní v súťaži v ročníku 2019/20 veľa vody nenamútili a po roku sa porúčali naspäť do druhej ligy.

Partizánske šlo do play-off z tretieho miesta základnej aj nadstavbovej časti, Nemšová mala ešte o jednu priečku horšiu východiskovú pozíciu. Obaja sa však v semifinále postarali o veľké prekvapenie a kým Harvard vyhral nad Pruským 3:1, NTS zdolal Spišskú Novú Ves 3:0. ŠK 98 Pruské sa v konečnom poradí usadil na bronzovom stupienku a finálová séria sa zaradila medzi najvyrovnanejšie a najdramatickejšie, aké kedy boli k videniu. Žiaden duel neskončil vyšším ako dvojgólovým rozdielom, raz sa predlžovalo a Partizánčanky posledný zápas získali na svoju stranu výsledkom 3:1.

Ide o deviate družstvo, ktoré sa tešilo z majstrovského titulu v ženskej súťaži a dvanásty tím, ktorý vybojoval medailu. V zlatom ročníku absolvoval 32 zápasov, z ktorých okrúhlych dvadsať dotiahol do víťazného konca a nastrieľal v súčte 188 gólov. Medzi jeho kľúčové postavy sa zaradila Radka Mládenková, ktorá priemer inkasovaných gólov stlačila pod štyri na zápas a do štatistík si zapísala 16 vychytaných víťazstiev, 46-gólová Michaela Vršková, 86-bodová Lenka Červená a kapitánka Tamara Dobošová s bilanciou 30+22. 21-ročná nositeľka kapitánskej pásky sa pritom len pätnásť dní pred koncom florbalovej sezóny tešila z hokejového zlata v drese MHK Martin, kde bola najproduktívnejšou hráčkou tímu. Nemšová získala svoju siedmu medailu v klubovej histórii.

Majstrovský káder FBK Harvard Partizánske:
Brankárky: Radka Mládenková, Nikola Plevková
Obrankyne: Kristína Bruchatá, Denisa Uhrinová, Tamara Dobošová, Slávka Papierniková, Alexandra Vaňová, Hanka Muranová, Nina Sládeková, Chiara Liana Dúcka
Útočníčky: Sofia Dobišová, Lenka Červená, Linda Detková, Aneta Mária Petríková, Lujza Utekalová, Vanesa Eibenová, Alexandra Oškrdová, Viktória Tarčáková, Michaela Balátová, Vanessa Vičanová, Michaela Vršková
Trénerský tím: Dušan Ďuríček, Štefan Rajčan, Peter Hačko

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora