Program
Florbal - 27.02.2023 14:01

Hyundai Extraligu zrejme čaká jedno z najvyrovnanejších play-off

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Posledným februárovým víkendom sa uzavrelo dianie aj v najvyššej ženskej florbalovej súťaži. Po dohraní dlhodobej časti a nadstavby sa môže ísť do play-off, ktoré má šesť účastníkov. Najlepšie dva tímy tabuľky - ŠK 98 Pruské a Kométa Spišská Nová Ves - majú isté miesto v semifinále play-off, zatiaľ čo kvarteto družstiev pod nimi zvedie neúplné štvrťfinále o ich doplnenie. Istotu účasti v play-off v nadstavbe mali aj Partizánčanky a Nemšovčanky. Ich zápas v poslednom kole bol o tom, kto obsadí tretiu priečku a bude si môcť zvoliť súpera z prvého a druhého miesta nadstavbovej "dolnej štvorky".

Záver programu ponúkol zápas prvého s druhým aj priame preťahovanie o tretie miesto. Väčšina tabuľkových otázok bola zodpovedaná už skôr, vrátane posledného miesta Sabinova, ktorý čaká na svojho vyzývateľa z druhej najvyššej súťaže. Slávia Nitra na siedmom mieste už nejaký čas nebola Sabinovčankami ohrozená, no ani sama sa nemohla prepracovať pred Hurikán Bratislava, ktorý do play-off postupuje z najnižšej možnej pozície. Kysucké Nové Mesto, podľa očakávaní, je piatym najvyššie nasadeným tímom.

Harvard Partizánske v sobotu doma vyhral nad Nemšovou 7:6, hoci až trikrát prehrával. V ofenzíve sa však činila štvorgólová Tamara Dobošová a trojgólová Lenka Červená. Partizánske si v play-off za súpera vybralo Bratislavčanky a Nemšová sa tak popasuje s Kysuckým Novým Mestom.

Tento rok budú termíny play-off Hyundai Extraligy identické s hracími dňami play-off mužskej najvyššej súťaže. Začína sa 4. marca a prípadný posledný piaty zápas finálovej série je naplánovaný na 15. apríla. Titul obhajuje NTS Nemšová, ktorý sa do play-off dostal z miesta o dve priečky nižšieho ako pred rokom. Najlepšie karty má v rukách ŠK 98 Pruské, ktorý dostane v semifinále na výber súpera spomedzi úspešných štvrťfinalistov a v prípade finálovej účasti bude hrať rozhodujúce zápasy doma.

Spišská Nová Ves nakoniec zaostala o osem bodov, čo zvýšilo aj posledné kolo, v ktorom na Považí prehrala 2:3. Tohtosezónna zápasová bilancia medzi Pruským a Spišskou Novou Vsou je 2-2, ale v bojoch o najvyššie pozície treba počítať aj s obhajkyňami titulu či Harvardom. Partizánčanky v štyroch stretnutiach nazbierali na Spišiačkach tri body. Kysucké Nové Mesto, víťaz základnej časti spred roka, tentoraz skĺzol do "dolnej štvorky", kde sa mohol patrične namotivovať na play-off a v ňom bude chcieť ukázať, že kvalitatívne sa od medailových priečok výrazne nezvdialil.

Štvrťfinálové dvojice play-off 2022/23:
FBK Harvard Partizánske - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava
NTS FK-ZŠ Nemšová - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora