Program
Florbal - 27.02.2023 11:00

FBC Trenčín tretí raz v rade víťazom základnej časti extraligy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Florbalisti 1. FBC Trenčín ovládli základnú časť najvyššej mužskej florbalovej súťaže v ročníku 2022/23 a do vyraďovacej časti tak idú z najvýhodnejšej možnej pozície. Päťnásobnému majstrovi Slovenska sa podobný počin vydaril tretí raz po sebe. Pred rokom svoju "pole position" premenil na zisk majstrovského titulu, dva roky predtým sa pre covid nemohohlo v akcii pokračovať ďalej a tým pádom ostal triumf "neplnohodnotný". Trenčiansky tím 22 kôl absolvoval s jedenásťbodovým náskokom pred Grasshoppers Žilina a trinásťbodovým pred Florkom Košice. Top štvorku dopĺňa AS Trenčín.

Dramatický bol v sobotnom záverečnom kole aj boj o miestenky do play-off. Priamy súboj zviedol bratislavský tím ŠK Lido proti košickému ATU. Hostia nastupovali s nutnosťou vyhrať v riadnom hracom čase. Akýkoľvek iný výsledok by do vyraďovacej časti posunul Lido. Akademik v konfrontácii dvoch minulosezónnych semifinalistov viedol 2:0 a záverečnú desaťminútovku otváral vyrovnaním na 4:4. Potom však rozhodujúcim zásahom vystrelil play-off Lidu dvojgólový Tomáš Kopecký. Plným bodovým ziskom dokonca Lido vo vyrovnanej tabuľke preskočilo Nižnú aj Snipers Bratislava a usadilo sa na šiestom mieste.

Na diaľku sa bojovalo aj o štvrté miesto, poskytujúce výhodu domáceho prostredia na úvod prípadnej semifinálovej série. To sa dostalo do rúk AS Trenčín, ktorý víťazným gólom Ondreja Kusendu zdolal Nižnú 4:3. Pri rovnosti bodov so Záhorskou Bystricou rozhodovali vzájomné zápasy a v nich majú Trenčania o jediný gól lepšiu bilanciu.

Hneď po sobotnom záverečnom kole prebehol aj telefonický výber štvrťfinálových súperov, pričom najlepšie štyri tímy si postupne vyberali oponentov z piateho až ôsmeho miesta. Vznikli viaceré zaujímavé dvojice. FBC Trenčín sa skonfrontuje so Snipers Bratislava, Žilina vyzvala na reprízu minuloročného štvrťfinále Tsunami Záhorská Bystrica a Florko Košice pri ostávajúcich dvoch možných voľbách siahlo po Nižnej. Štvrtému AS Trenčín tak "ostal" šiesty ŠK Lido. Prvé kolo play-off sa hrá od prvého marcového víkendu, 18. marca už idú do akcie semifinalisti a meno majstra Slovenska spoznáme najneskôr 15. apríla.

Štvrťfinálové dvojice play-off 2022/23:
1. FBC Florbal Trenčín - Exel Snipers Bratislava
FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina - Tsunami Záhorská Bystrica
FK Florko Košice - FBK Nižná
FBK AS Trenčín - ŠK Lido Prírodovedec

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora