Program
Florbal - 24.02.2023 10:01

Florbaloví rozhodcovia budú v poslednom kole pomáhať kolegom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Sobotné 22. kolo mužskej florbalovej extraligy a 6. kolo nadstavby ženskej najvyššej súťaže bude mať veľmi špecifický benefičný nádych. Popri bojoch o dôležité body v poslednom kole sa rozhodcovia rozhodli pomôcť svojim kolegom, ktorí majú deti s onkologickou diagnózou. Sami sa pritom o pomoc nedoprosovali a doteraz bola téma v tichosti a tajnosti. Napriek tomu finančná pomoc za takýchto okolností vždy padne mimoriadne vhod a trinásťročnému Davidovi a jedenásťročnému Teodorovi určite pomôže. Každé stretnutie sa začne solidárnym potleskom, do ktorého sa zapoja obe mužstvá aj ich fanúšikovia.

Arbitri budú pískať bez nároku na odmenu a výťažok z duelu poputuje na účty oboch rodín detí s vážnym zdravotným problémom. Počas celého duelu budú mať na drese pripnutý špeciálny odznak a fialové potítko, ktorým dostanú do povedomia dobročinnú zbierku „Rozhodcovia pomáhajú kolegom“. Do tej sa nezapoja len rozhodkyne a rozhodcovia. Priestor dostanú aj priaznivci, hráči či široká verejnosť, pre ktorú bol zriadený transparentný účet. Z dôvodu tejto ceremónie začnú duely, viaceré vysielané na platforme Husté TV, s miernym zdržaním.

O ktorých rozhodcov ide? Na tom nezáleží. Slovenský florbal sa rozhodol udržať mená kolegov v ťažkej životnej situácii v anonymite. „Pri zvládaní neblahej situácie podľa nás potrebujú pokoj a rešpektovanie súkromia. Keď sa k nám dostali skľučujúce správy, zamysleli sme sa, ako by sme mohli taktne a zároveň účinne prospieť. Veríme, že tento florbalový víkend bude v znamení súdržnosti,“ vyhlásil predseda komisie rozhodcov a observerov SZFB Jakub Kučera. Akcia sa týka všetkých šiestich sobotných zápasov mužskej ligy a štyroch ženskej.

Prispieť na dobrú vec môžu všetci na transparentný účet: SK16 0900 0000 0051 9950 7302

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora