Program
Florbal - 05.11.2022 08:31

Štartuje florbalový šampionát aj v našich priamych prenosoch

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Sobota 5. novembra je prvým hracím dňom mužských florbalových majstrovstiev sveta 2022 a televízia JOJ Šport pozýva všetkých priaznivcov k ich sledovaniu. V live vysielaní vám ponúkneme nielen vystúpenia slovenskej reprezentácie, ale aj ďalšie vybrané duely tohto sviatku, ktorého dejiskom je Švajčiarsko. Mužský šampionát sa hrá netradične dva roky po sebe, čo spôsobili pandemické posuny v kalendári. Priestoru na experimentovanie tak bolo pomerne málo a nielen v našom drese do akcie vybehne veľmi podobná zostava tej z Helsínk. Pre Slovensko by mohlo ísť o historický turnaj, keďže avizuje útok na najlepšie umiestnenie. Doterajším maximom je siedme miesto spred roka. Na rozdiel od predchádzajúceho turnaja však naši tentoraz nezačínajú v slabšej základnej skupine proti "trpaslíkom", ale od úvodu ich preveria členovia elitnej svetovej osmičky.

"Káder je na 95 percent totožný s tým, ktorý bol na šampionáte vlani. Nabrali sme tam ďalšie skúsenosti a vzhľadom na posun toho podujatia vo Fínsku o rok sme nemali priestor na nejaké experimenty. Pocity mám veľmi dobré a všetci chalani sú zdravotne úplne v poriadku. Budeme to brať krok za krokom a s pokorou. Držíme sa pri zemi a nehodlám vyhlásiť, že už teraz ideme atakovať medailové pozície, ale chceme sa čím skôr dostať do kontaktu s najsilnejšou štvorkou," povedal na tlačovej konferencii pred odchodom Radomír Mrázek, český tréner, ktorý sa chystá na druhé majstrovstvá sveta so slovenskou reprezentáciou. Hoci na svojich zverencov nehodlá upliecť bič, túžbu po cennom kove neskrýva. V kvalifikácii Slováci dokázali zdolať Českú republiku a Švajčiari by na tom mali byť kvalitatívne veľmi podobne. V domácom prostredí po desiatich rokoch naviac budú pod tlakom.

Kapitánsku pásku si počas MS na rukáv navlečie Michal Pažák, ktorý túto funkciu prebral po reprezentačnom rekordérovi Lukášovi Řezaninovi. "Pripravení sme naozaj kvalitne, a to najmä po fyzickej stránke. Práve kondícia, na ktorej sa dá postaviť herný výkon a taktika, je kľúčom k tomu, ako sa dotiahnuť na elitnú štvorku. Naozaj je to alfa a omega. Vstupnou métou je piate miesto, ale netajíme túžbu zahrať si o medaily, hoci by to bolo veľké prekvapenie," konštatuje s predturnajovými vyhliadkami. Základná skupina A pozostáva z druhého, štvrtého a šiesteho tímu aktuálneho svetového renkingu. Fínov ani Švajčiarov naši chlapci ešte nikdy nezdolali, hoci s domácimi Fínmi minulý rok odohrali dôstojný zápas s jednogólovým mankom v polovici duelu a s konečnou prehrou 1:5. Švajčiarom sme na prípravnom turnaji v Poľsku podľahli o jediný gól, čo je najaktuálnejším meraním síl. Najpriaznivejšiu bilanciu máme s Nórskom, hoci nepriaznivú 2-3 a stále ide o renkingovo lepšie postavený celok. Dva najaktuálnejšie vzájomné zápasy však patrili Slovensku. V kvalifikácii MS 2021 výsledkom 5:1 a v tohtoročnej príprave 5:4.

Joj Šport sa vám okrem pravidelných priamych prenosov bude hlásiť aj so zápasovými štúdiami a postrehmi našich hostí. Slova sa vo vysielaní ujme Gabriel Mészráros, Peter Klapita, Dávid Vagaský, Jakub Gálet či Mojmír Kešelák. Užite si s nami Majstrovstvá sveta vo florbale 2022, ktoré potrvajú od 5. novembra do 13. novembra a verme, že na ich konci budeme môcť hovoriť o našom najväčšom florbalovom úspechu či dokonca historickom zápise.

Plánované vysielanie Joj Šport z MS 2022:
5. novembra o 15:00: Fínsko - Slovensko
6. novembra o 14:00 Fínsko - Švajčiarsko
6. novembra o 17:00: Slovensko - Nórsko
7. novembra o 10:00: Dánsko - Poľsko
8. novembra o 20:00: Švajčiarsko - Slovensko
9. novembra o 10:00: osemfinále 1
9. novembra o 13:00: osemfinále 2
9. novembra o 16:00: osemfinále 3
11. novembra o 15:00: štvrťfinále 4
11. novembra o 18:00: štvrťfinále 1
12. novembra o 10:00: o umiestnenie 5-8m.
12. novembra o 15:00: semifinále 1 (relive)
12. novembra o 20:00: semifinále 2 (relive)
13. novembra o 9:00: o umiestnenie 5. alebo 7. miesto
13. novembra o 12:00: zápas o bronz
13. novembra o 20:00: finále (relive)