Program
Florbal - 09.09.2022 09:23

Televízny program otvoria florbalové majsterky Slovenska

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

21 týždňov trvajúce leto je na konci a štartuje nová florbalová sezóna! Osem ženských a dvanásť mužských tímov sa od druhého septembrového víkendu púšťa do svojho honu za titulom majstra Slovenska, ktorý sa bude udeľovať jubilejný dvadsiaty raz. V roku 2002 ho do svojej hrsti získalo petržalské mužstvo HKL-MJM a dnes už poznáme deväť rôznych tímov, ktoré vystúpili na trón najvyššej mužskej súťaže. Tým najaktuálnejším je FBC Trenčín, päťnásobný šampión, čím vyrovnal historické maximum spomenutých Bratislavčanov. Ženská liga má tradíciu o päť sezón kratšiu. Oslavovalo osem rôznych partií a obhajobu má pred sebou NTS Nemšová, ktorá v apríli oslavovala po dlhých jedenástich rokoch.

Práve Nemšovčanky vám ukážeme v našich prvých dvoch televíznych priamych prenosoch. Majsterky Slovenska sa v pondelok 12. septembra predvedú v Bratislave proti domácemu Hurikánu, kde budú plniť pozíciu presvedčivých favoritiek. Ich minulosezónna konfrontácia počas otváracieho víkendu priniesla výhru Považaniek 9:0 a veľavravný je aj rozdiel 29 bodov v tabuľke na konci základnej časti. Hurikán sa počas leta snažil stmeliť a posilniť svoj tím, aby boli jeho méty vyššie než je prvé kolo play-off. Tým dlhodobo nevie prejsť a aj v edícii 2022 ho vo štvrťfinále zastavila Spišská Nová Ves. O týždeň neskôr sa v Trenčíne odohrá najväčšie ženské florbalové derby, ktoré sa už stáva pravidelnou súčasťou nášho vysielania. ŠK 98 Pruské je štvornásobným majstrom Slovenska a aktuálnym vicemajstrom. Pod taktovkou Vladimíra Gábora, oceneného najlepšieho trénera ženskej ligy za uplynulý ročník, to tím z ilavského okresu dotiahol do finále s výrazne užším a papierovo slabším kádrom ako má k dispozícii teraz. Pri hviezdnych návratoch do zostavy a posilnenom sebavedomí stávajúcich členiek nemôžu byť ambície nižšie ako útok na titul.

Popri vybraných televíznych priamych prenosoch si diváci môžu väčšinu ligových zápasov pozrieť aj prostredníctvom online streamov na Husté TV. Tam sa od prvého kola venujeme aj mužskej najvyššej súťaži, ktorá si síce počas leta prešla turbulentnejším obdobím, no sľubuje veľmi zaujímavé boje. Topfavoritom by mal byť 1. FBC Trenčín, ktorý v minulej sezóne k titulu dokráčal s bilanciou 28 víťazstiev a 4 prehier. Prestupové leto bolo rušné vo viacerých kluboch a celkom zaujímavo sa vykryštalizoval káder striebornej Záhorskej Bystrice, semifinalistu ŠK Lido Prírodovedec aj trenčianskeho AS, ktorý bol počas covidového obdobia tri roky platným šampiónom. Mužská sezóna sa predohráva už v piatok súbojom Nižná - Prešov a na televízne obrazovky premiérovo zavíta 26. septembra. Pôjde o konfrontáciu žilinských Grasshoppers s bratislavským Lidom.

Plánované florbalové pondelky na JOJ Šport počas septembra a októbra:
12. septembra o 18:00: VŠK PdF UK Hurikán Bratislava - NTS FK-ZŠ Nemšová
19. septembra o 17:00: NTS FK-ZŠ Nemšová - ŠK 98 Pruské
26. septembra o 17:00: Grasshoppers Žilina - ŠK Lido Prírodovedec
10. októbra: Victory Stars Dubnica nad Váhom - FaBK ATU Košice
17. októbra: Tsunami Záhorská Bystrica - AS Trenčín
24. októbra: Florko Košice - Victory Stars Dubnica nad Váhom
31. októbra: Harvard Partizánske - ŠK Slávia SPU DFA Nitra