Program
Florbal - 15.08.2022 13:04

Padlo takmer tisíc gólov. Slovak Floorball Cup sa hral po dvoch rokoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Od štvrtka do nedele sa v Bratislave konal najväčší slovenský florbalový turnaj, ktorý postupne spoznal víťazov v štyroch kategóriách. Ako prvá svojho víťaza spoznala sekcia oficiálnych mužských tímov, ktorej finále bolo čisto švajčiarskou záležitosťou. Do zahraničia šla trofej aj pre víťaza juniorského turnaja a veľmi presvedčivým spôsobom ju ukoristili českí Black Angels. Vo zvyšných dvoch prípadoch oslavovali slovenské tímy, ktoré však nie sú súčasťou hierarchie slovenských líg. Šlo o turnajové partie s viacerými reprezentantmi či ligistami vo svojich radoch, patriaci na Slovak Floorball Cupe medzi známe značky.

Turnaj sa konal po dvoch covidom zrušených ročníkoch. Sobotné finále pro turnaja opanoval švajčiarsky tím Iron Marmots, ktorý z Bratislavy cestoval s bilanciou piatich víťazstiev a jedinej prehry. V poslednom zápase zdolal krajanov Regazzi Verbano Unihockey 4:1, rovnako zdolaných jediný raz, no svoju slabšiu chvíľku si vybrali v boji o zlato. Aj bronz cestoval do zahraničia. Tešili sa z neho florbalisti Bulldogs Brno s tímom do 23 rokov, ktorého súčasťou boli aj slovenskí reprezentanti Roman Chovan a Jakub Vitek. Ďalšie české medaily pribudli v juniorskej časti. Pražskí Black Angels dotiahli do víťazného konca všetkých sedem zápasov, hoci semifinále lámali až cez samostatné nájazdy. Vo finále už zdolali Snipers Bratislava, juniorských majstrov Slovenska, 5:1.

Ženská časť turnaja vrcholila v stredu a zlato berie Fram Ladies Team, zložený z hráčok s desiatkami štartov na svetových šampionátoch. Skúsený výber svoje šesťzápasové účinkovanie uzavrel so skóre 29:2 a jediné dva góly inkasoval vo finále od Partizánskeho. FBK Harvard, rovnako s juniorskými aj seniorskými reprezentantkami v zostave, prehral o jediný gól a zo Slovak Floorball Cupu berie striebro. Otvorený mužský turnaj mal v akcii 26 tímov a triumfoval Maskantje Juniors 00, ktorého hráči zároveň okupovali najvyššie priečky individuálnych štatistík. Vo finále zdolal český tím AIK Kladno.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora