Program
Florbal - 10.08.2022 17:24

48 tímov a stovky hráčov. Začína najväčší florbalový turnaj na Slovensku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Štyri týždne pred štartom ligovej sezóny majú florbalové tímy ešte priestor na brúsenie svojej formy. Priestor na to dáva aj populárny Slovak Floorball Cup, najväčší klubový turnaj u nás. V Bratislave sa v polovici augusta uskutoční už jeho piaty ročník, ktorého súčasťou bude 48 družstiev zo šiestich rôznych krajín. Tímy sú tradične rozložené do štyroch výkonnostných kategórií. Najväčšia pozornosť bude koncentrovaná na kategóriu "pro", ktorej súčasťou sú štyri slovenské extraligové mužstvá, silný turnajový tím FRAM, dva švajčiarske kluby a jeden český. Ženská sekcia má osemčlenné zloženie s dvomi extraligistkami a konkurenciou doplnenou z Česka či Maďarska. Priestor dostane aj otvorený turnaj mužov a juniorská kategória.

V minulosti už mal SKFC viac prihlásených tímov. V prípade piateho ročníka sú však organizátori radi za obnovenie tradície, keďže v rokoch 2020 a 2021 bol proti konaniu veľkého podujatia covid. Na rozdiel od predošlých edícií, hrať sa bude iba vo dvoch halách - v Dome športu a v novej Hale Slovenského zväzu hádzanej. Akcia bude mať štvordňové trvanie a počas nej sa odohrajú stovky zápasov. Mužská pro kategória bude mať osemčlenné zastúpenie, do otvorenej sekcie sa prihlásilo 26 tímov, ženský turnaj je zložený z osmičky družstiev a juniori si zahrajú v šesťčlennej konkurencii. Hracími dňami je štvrtok 11. augusta až nedeľa 14. augusta.

Turnaja, ktorý organizátori prezentujú ako jeden z najväčších v Európe, sa tento rok zúčastní až sedemnásť českých tímov. Zahrajú si aj dva švajčiarske kluby a jeden maďarský, taliansky a slovinský. Najpočetnejšie zastúpenie však majú slovenské tímy, a to aj v elitnej kategórii. V nej sa predstaví semifinalista uplynulej extraligovej sezóny ŠK Lido Prírodovedec, štvrťfinalista Grasshoppers Žilina aj Snipers Bratislava a Victory Stars Dubnica nad Váhom, ktoré rovnako figurujú na extraligovej scéne. Medzi ženami sa do akcie pustí Hurikán Bratislava aj Harvard Partizánske.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora