Program
Florbal - 19.02.2022 17:06

Štart ženského florbalového play-off aj pred našimi kamerami

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Hľadanie domácich florbalových šampiónov v sezóne 2021/22 bolo náročné hneď z niekoľkých dôvodov. Odhadovanie výkonností jednotlivých družstiev komplikoval napríklad fakt, že ostatné dve sezóny neboli dokončené a z tej minulej sa stihol odohrať len minimálny útržok. Teraz sa však už nachádzame päť mesiacov od štartu aktuálnej edície a tá skončí vyhlásením nového alebo staronového majstra Slovenska. Na ženskej úrovni je výber značne zúžený, zoznam favoritiek sa vykryštalizoval a Hyundai Extraliga vstupuje do svojho play-off. Jeho začiatok je naplánovaný na predposledný februárový víkend a má mierne netradičnú podobu.

Z osemčlennej ženskej najvyššej súťaže hrajú posledné dve družstvá play-down a porazený z neho pôjde do baráže s víťazom prvej ligy. Pomyselné kartičky s čiernym Petrom ostali v rukách Nitry a Tvrdošína. Šestica tímov pred nimi si zabezpečila účasť vo vyraďovacích bojoch, pričom prvé dva - Kysucké Nové Mesto a Nemšová - postupujú priamo do semifinále. V ňom ich doplnia víťazi štvrťfinálového predkola, ktorého akcia pozostáva z konfrontácií Spišskej Novej Vsi s Hurikánom Bratislava a Pruského so Sabinovom. Všetky série sa hrajú na tri víťazné zápasy, pričom výhodu domáceho prostredia má tabuľkovo vyššie postavený tím.

Kysucký a nemšovský tím sa po 14-kolovom programe dlhodobej časti javia ako jasní adepti na finálovú účasť, no štvrťfinálové výsledky ich môžu doplniť o veľmi zaujímavých vyzývateľov. FBC Predator Sabinov je stále posledným plnohodnotným držiteľom ženského titulu, zatiaľ čo ŠK 98 Pruské ostalo bez cenného kovu naposledy v roku 2009. Kométa Spišská Nová Ves ukončila päťročný útlm od svojho posledného zlata a posilnený tím mohol byť čiernym koňom play-off už pred dvomi rokmi. Štvrťfinálovú sériu s Nemšovou však covid ukončil remízou 1-1 na zápasy. Bratislavčanky o svoju miestenku v play-off museli bojovať do posledného sezónneho dvojkola, no ukoristili ju v konkurencii Nitry a Tvrdošína. Teraz si môžu užiť nadstavbu bez výraznejšieho tlaku s vedomím, že môžu len prekvapiť.

Druhý štvrťfinálový zápas FBK Kométa Spišská Nová Ves - VŠK PdF UK Hurikán Bratislava vám ponúkneme v pondelok 21. februára o 17:00 live.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora