Program
Florbal - 07.01.2022 16:46

Hyundai Extraliga žien otvára kalendárny rok 2022

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Florbalová Hyundai Extraliga žien má pred sebou posledné štyri kolá a teda záverečné dva víkendy pôvodne avizovanej dlhodobej časti sezóny 2021/22. Po nej mala nasledovať nadstavbová časť s rozdelením družstiev do dvoch štvorčlenných partií, no ligová komisia Slovenského zväzu florbalu v týchto dňoch intenzívne pracuje na schválení čo najvhodnejšieho a najflexibilnejšieho formátu, ktorý umožní dohranie sezóny a určenie majsteriek Slovenska. Tento titul v sezóne 2018/19 vybojoval FBC Predator Sabinov a nasledovali dve covidom priskoro ukončené sezóny.

Prebiehajúci ročník má priam dokonale rozohraný NTS Nemšová, ktorý v doterajších ôsmich zápasoch nestratil ani bod a môže zaknihovať najdominantnejší zisk titulu v histórii ženskej florbalovej ligy. Titulové spoluašpirantky z Kysuckého Nového Mesta a Spišskej Novej Vsi však ešte zbrane nezložili a do hry hodlajú prehovoriť. K dispozícii majú vzájomný zápas s priebežným lídrom a v popredí sa drží aj tradičný medailista z Pruského, ktorý hodil za hlavu neisté letné obdobie a "zdravé" jadro ŠK 98 sa drží na priebežnej druhej priečke.

Najbližší hrací víkend nám prinesie viaceré veľmi atraktívne duely. Obaja považskí giganti, Pruské aj Nemšová, navštívia Spišskú Novú Ves. To môže značne zamiešať priebežným poradím, zatiaľ čo Kysucké Nové Mesto môže naplánovať útok zo závetria v prípade očakávaných plných bodových ziskov proti Nitre a Hurikánu Bratislava. Slávia Nitra sa v nedeľu predstaví v Tvrdošíne, kde jej budú chcieť domáce Oravčanky oplatiť októbrový debakel 1:10 spred televíznych kamier, čo je zatiaľ najvyššie víťazstvo tejto extraligovej sezóny.