Program
Florbal - 07.01.2022 13:52

Mužská extraliga do nového roka v novom šate

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Najvyššia mužská florbalová súťaž už má za sebou prvé tri odohrané zápasy v kalendárnom roku 2022, no kompletné kolo ju čaká až v druhý januárový víkend a budú hneď dve. Mužstvá si počas soboty a nedele zmerajú sily s dvomi súpermi, ktorí v programe fungujú ako "dvojičky". Bohatá sobota ponúkne program od 14:00 do približne pol desiatej večer, nedeľná akcia sa rozloží do deväťhodinového úseku od 9:00. Novinkou je aj vstup nového generálneho partnera, ktorý bol predstavený počas sviatočného respektíve covidového prestoja. Ide o stávkovú kanceláriu betRing, ktorá na slovenský trh vstupuje ako nový subjekt.

O prvú priečku sa na prelome rokov delí ŠK 1. FBC Trenčín a Florko Košice. Obaja majú 31 bodov, Košičania majú lepší vzájomný zápas, avšak odohrali o dva zápasy viac. Nedeľa navyše ponúkne ich vzájomný zápas, ktorý urobí v otázke priebežného extraligového lídra jasnejšie. Veľmi atraktívnymi duelmi počas víkendu budú aj sobotné košicko-trenčianske stretnutia ATU s FBC a Florka s AS. Záhorskobystrické Tsunami navštívia dva kvalitné celky zo Žilinského kraja, FBK Nižná a Grasshoppers Žilina, zatiaľ čo Mikuláš Prešov, ŠK Lido a Snipers Bratislava zvedú na východe republiky dôležité zápasy o prvú osmičku poradia.

BetRing extraliga má pred sebou ešte deväť kôl základnej časti a k nim zopár covidových dohrávok. Z dvanásťčlennej konkurencie sa následne najlepších osem prebije do play-off a v ňom sa bude hrať o titul majstra Slovenska. Ten bol naposledy plnohodnotne udelený ešte v sezóne 2018/19 a získal ho AS Trenčín. Nasledujúci ročník bol predčasne ukončený po základnej časti, v sezóne 2020/21 sa podarilo absolvovať len päť kôl, no v súčasnosti už má florbal postavenie, ktoré mu umožňuje pokračovať v ligovom zápolení aj napriek neistým a náročným pandemickým podmienkam.