Program
Florbal - 02.12.2021 17:26

Florbalový brankár Klobučník predstavil parádnu masku

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Facebook

Štýlové brankárske masky nie sú vymoženosťou len u hokejových brankárov. Nejde totiž o práve lacnú záležitosť a ostatné príbuzné športy majú štatút amatérskeho odvetvia. To však neznamená, že vypracovaným kúskom nemôžu prekvapiť aj jeho protagonisti. 27-ročný Jakub Klobučník sa chystá na florbalové Majstrovstvá sveta 2021 vo Fínsku a pôjde o jeho druhý seniorský šampionát. Šťastie by mu mohla priniesť aj nová prilba, ktorú si nechal vytvoriť práve pre túto príležitosť. Nechýba na nej výrazné logo jeho klubového pôsobiska, dominanta mesta, v ktorom pôsobí, výrazný štátny znak či typický čičmiansky motív.

Brankár 1. FBC Trenčín má skúsenosti aj z českej republiky, kde štyri roky hájil farby FBC Ostrava, a svoju premiéru na MS si odkrútil v roku 2018 v Prahe. Dopĺňal ho rovesník a reprezentačne o čosi skúsenejší Rastislav Mazák. Tento rok do Helsínk cestuje ako brankárska jednotka a spoločne s ním bude slovenské bránkovisko hájiť 21-ročný Adam Kohút. Klobučník sa však do role lídra či ostrieľanej opory stavať nechce. Presvedčil by rád výkonmi práve v dejisku šampionátu.

Mužský šampionát začína 3. decembra. Slováci sa v skupine stretnú so Spojenými štátmi americkými, Thajskom a Poľskom. Postup by mal byť povinnosťou a sústrediť sa budú na vyššie méty, ktoré prídu v osemfinálovom predkole proti Nórsku alebo Nemecku a následných zápasoch o umiestnenie. Slováci sú aktuálne deviatym tímom svetového poradia a radi by sa priblížili k elitnej štvorici.