Program
Florbal - 20.08.2021 15:46

Kvarteto mužstiev už tento víkend zabojuje o florbalový Pohár

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Florbalu sa pre nálepku amatérskeho športu za ostatné dva roky toho veľa dohrať nepodarilo, no už počas tohto víkendu spoznáme víťaza pohárovej súťaže. Hoci sú plány do budúcna ambicióznejšie, Pohár SZFB bol vyskladaný ako alternatíva za nedokončený ligový program, ktorý dostal covidovú "stopku" v októbri. Zatiaľ čo v ženskej časti oň veľký záujem nebol, v mužskej sekcii sa prihlásilo desať mužstiev. Najlepšie kvarteto ostalo v hre pre "Final Four", ktorého dejiskom bude košická Hala Slavomíra Šipoša. Kým predošlé kolá sa hrali na odvety, vyvrcholenie je naplánované na jediný duel, ktorý určí postupujúcich zo semifinále a následne aj držiteľa trofeje.

Ako to už v pohárových súťažiach býva, na úvod sa dostali do akcie celky z nižších súťaží, ktoré sa následne prebojovali k extraligistom. Tsunami Záhorská Bystrica, ATU Košice, Florko Košice aj ŠK Lido zvládli úlohu favorita a práve tieto celky zvedú boje v posledný hrací víkend turnaja. Vopred určený pavúk zariadil, že v oboch semifinále pôjde o bratislavsko-košickú konfrontáciu. Mestského derby sa tak môžeme dočkať až v boji o konečné prvé či tretie miesto. Tsunami nastúpi proti košickému ATU, zatiaľ čo Lido vyzve Florko. Semifinálový program otvára v sobotu o 15:00 prvá dvojica tímov.

Tohtoročný Pohár sa zaobišiel bez účasti trenčianskeho FBC či Nižnej, tímov tradične z popredia ligovej tabuľky. Stále však mal kvalitné obsadenie a semifinalisti sú toho dôkazom. Košice sú dlhoročnou florbalovou baštou a extraligová medaila sa tu od roku 2002 dostala až šestnásťkrát. Florko aj ATU však majú na konte len jeden majstrovský titul, a to spred piatich respektíve siedmich rokov. Tsunami Záhorská Bystrica je tradičným medailistom a majstrom Slovenska z rokov 2017 a 2018. O zlatý hetrik ich pripravila prehra v nájazdoch rozhodujúceho piateho finálového stretnutia. Partiu dopĺňa ŠK Lido, ktoré sa po očakávanom postupe cez druholigovú Čadcu bude snažiť o prekvapenie na úkor domáceho Florka.

Final Four Pohára SZFB (21.-22.8.):
sobota o 15:00: Tsunami Záhorská Bystrica - ATU Košice
sobota o 18:00: FK Florko Košice - ŠK Lido
nedeľa o 15:00: o tretie miesto
nedeľa o 18:00: finále

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora