Program
Florbal - 01.07.2021 20:02

Bratislava dejiskom dvoch slovensko-českých derby zápasov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv / foto: Flickr Český florbal

O dva mesiace štartujú florbalové majstrovstvá sveta juniorov v Brne a v decembri sa vo fínskych Helsinkách o slovo šampionátom prihlásia aj muži. Náš národný tím chce byť na obe tieto akcie pripravený čo najlepšie a do hlavného mesta si pozval mimoriadne kvalitných súperov. V bratislavskej Eurovia Arene sa vo dvojzápase stretne národný tím Slovenska a Českej republiky, kým výber do 19 rokov v miniturnaji absolvuje zápasy so švajčiarskymi a českými rovesníkmi. Vo všetkých štyroch vystúpeniach budú Slováci plniť pozíciu papierového outsidera a úspešný výsledok by bol obrovskou senzáciou. Konfrontácie so súpermi elitnej štvorky svetového poradia však dajú dôležité informácie o stave tímu po tejto veľmi kostrbatej a komplikovanej sezóne.

"Pre väčšinu našich hráčov to budú takmer po roku prvé zápasy, čiže očakávania sú s veľkým otáznikom. Som zvedavý, ako sa s tým chlapci popasujú. Podľa informácii od kolegov trénerov, bola dlhá pauza na poslednom sústredení na výkonoch hráčov poznať, ale chalani sa s tým popasovali. V nasledujúcich zápasoch chceme dať maximálny dôraz na obranné činnosti, ktoré s týmito súpermi budú kvalitne preverené. Chceme súperov pustiť do minimálneho počtu protiútokov, aby sa nedostávali do jednoduchých šancí," cituje web Slovenského zväzu florbalu trénera A-tímu Radomíra Mrázka. Zaobísť sa bude musieť bez viacerých hráčov. Časť vyradili zdravotné dôvody, ďalší "áčkoví" reprezentanti sú súčasťou juniorského výberu.

Slovenská reprezentácia ešte vo februári absolvovala úspešnú kvalifikáciu MS, počas ktorej zdolala všetkých troch skupinových súperov. V septembri sa potom vydala na derby dvojzápas do Prahy, kde prehrala 1:6 a 3:10. Česká extraliga sa na rozdiel od tej našej dohrala, súper preto bude v tempe a o poznanie vyššie hľadí aj pri šampionátových víziách. "Po takej dlhej dobe bez zápasu to bude ťažké. Hráči však sú nadšení, že sa vracajú k národnému tímu. Naším cieľom je dostať sa naspäť do medzinárodnej konfrontácie, nabrať silu a nájsť solídnu a stabilnú výkonnostnú úroveň," povedal pre web Českého florbalu fínsky tréner Petri Kettunen.

Mužský dvojzápas bude doplnený aj spomenutým juniorským miniturnajom. Česi sú pritom úradujúcimi majstrami sveta v kategórii do 19 rokov, Švajčiari na ostatnom šampionáte v kanadskom Halifaxe obsadili štvrtú priečku. "Som plný očakávaní, ako na tom reálne sme, čo sa nám podarilo a čo ešte môžeme zmeniť či zlepšiť. Viem, že to možno ľudia nebudú správne chápať, ale v tomto prípade nebude pre mňa výsledkom práce skóre, ale celkový obraz hry. Chcem vedieť, koľko vecí sa nám za ten čas podarilo uviesť do praxe a naopak, či sme si len nerobili ilúzie a v plnom nasadení, budeme úplne mimo," cituje SZFB juniorského trénera Mareka Onderka.

Duely slovenských reprezentačných výberov odvysielame LIVE na našom webe
Program júlovej reprezentačnej akcie v Bratislave:
2. júla 15:00 Slovensko'19 - Švajčiarsko'19
2. júla 18:00 Slovensko - Česko
3. júla 18:00 Slovensko - Česko
3. júla 15:00 Česko'19 - Švajčiarsko '19
4. júla 13:00 Slovensko'19 - Česko'19