Program
Florbal - 18.03.2021 20:07

Florbal chce stihnúť štyri šampionáty za štyri mesiace

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

V januári sme sa venovali florbalovým plánom na štyri svetové šampionáty v rozpätí apríla až decembra. Situácia s koronavírusom sa však vo svete výrazne nezlepšila, problémy hlási aj hostiteľská krajina a nasledoval preto odklad. Aktualizovaný kalendár pôsobí ešte nabitejšie a miestami až ťažko predstaviteľne. Medzinárodná florbalová federácia verí v to, že sa postupne juniori, juniorky, ženy a muži dočkajú reprezentačného vrcholu sezóny medzi augustom a decembrom.

Pôvodnou ambíciou bolo uskutočnenie MS 2021 juniorov v Brne na prelome apríla a mája. Tri dni po ich skončení sa o slovo mali prihlásiť juniorky vo švédskej Uppsale. Nasledoval by polrok relatívneho pokoja a po ňom na prelome novembra a decembra ženský šampionát v Uppsale a hneď po ňom mužský vo fínskych Helsinkách. Podujatia do 19 rokov sa nebudú hrať v pôvodnom termíne a IFF (zatiaľ) nepristúpila ani k ich zrušeniu. Chlapci majú šampionát odohrať od 25. augusta do 29. augusta, dievčatá sa o slovo prihlásia v prvý septembrový týždeň.

Šampionáty žien a mužov ostali zatiaľ neposunuté, hoci v prípade ženského turnaja stále nie je známe, ktoré tímy si na ňom zahrajú. Kvalifikačný turnaj v Bratislave, v Taliansku, Lotyšsku a Kanade je naplánovaný na koniec mája a momentálne nad ním visí otáznik. Viaceré reprezentantky sa domnievajú, že sa kvalifikácia neuskutoční a do Uppsaly postúpia družstvá podľa aktuálneho svetového renkingu. Slovenkám v ňom patrí piata priečka.

Aktualizovaný kalendár florbalových šampionátov:
26. mája - 30. mája: kvalifikačný turnaj ženských MS 2021
25. augusta - 29. augusta: MS juniorov v Brne (Česká republika)
1. septembra - 5. septembra: MS junioriek v Uppsale (Švédsko)
27. novembra - 5. decembra: MS žien v Uppsale (Švédsko)
3. decembra - 11. decembra: MS mužov v Helsinkách (Fínsko)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora