Program
Florbal - 09.10.2020 15:55

Takýto štart som neočakával, hovorí strelecký ťahúň ŠK Lido Lukáš Nôta

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Lukáš Nôta/Instagram

Druhým florbalovým prenosom z mužskej extraligy bude počas druhého októbrového víkendu súboj medzi ŠK Lido Prírodovedec a ATU Košice. Dôležitý duel pre oba tímy budete môcť sledovať na obrazovkách Huste.tv v sobotu 10. októbra od 18:00, no ešte predtým sme vyspovedali najproduktívnejšieho hráča bratislavského tímu Lukáša Nôtu.

Lido v prvých štyroch kolách súťaže zaknihovalo len jedno víťazstvo, no vždy išlo o mimoriadne vyrovnané zápasy, čo si uvedomujú aj hráči: „Tesné prehry o gól nás mrzia. Chceli sme mať po štyroch kolách na konte viac bodov. Nálada v tíme je však vcelku dobrá, sme odhodlaní v nasledujúcich stretnutiach získať plné počty bodov,” opísal aktuálnu situáciu Nôta. Už tento víkend čaká na Bratislavčanov prvý televízny zápas pred kamerami Huste.tv. Hráči sú však pripravení na všetko: „Myslím si, že to bude zápas ako všetky ostatné. Každý hráč pôjde na sto percent. Už sme odohrali nejaké vysielané zápasy, no nie až na takejto úrovni. Kamery budeme samozrejme vnímať, ale nebudú nám, podľa môjho názoru, zväzovať ruky. Ako to bude naozaj, uvidíme v sobotu,” zhodnotil.

Na aktuálne deviaty tím tabuľky čaká tabuľkovo vyššie postavený súper. ATU Košice sa nachádza na piatej priečke, no výhodu domáceho prostredia bude mať ŠK Lido: „Domáce prostredie je určite výhoda, ktorá nám môže pomôcť k víťazstvu. Či už špecifický povrch v hale Elán alebo za normálnych okolností aj podpora fanúšikov z tribún. Dôležitý je hlavne plne koncentrovaný výkon samotných hráčov, od ktorého sa vyvinie výsledok,” povedal Nôta. Stále len 19-ročný florbalista je momentálne suverénne najproduktívnejším hráčom klubu. S desiatimi kanadskými bodmi sa dokonca v bodovaní extraligy nachádza na rovnakej úrovni ako Lukáš Řezanina z ATU: „Určite ma to teší. Hrám prvý rok mužskú extraligu a takýto štart do sezóny som teda neočakával. Aj keď minulý rok som mal vydarenú sezónu v juniorskej extralige, kde som sa stal najlepším strelcom celej ligy. Dané osobné úspechy si cením, ale prvoradý je úspech tímu,” skonštatoval aktuálne najlepší strelec mužskej extraligy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukáš Nôta (@lukynota),

Práve spomínaný Lukáš Řezanina by mal byť najväčšou hrozbou vo vzájomnom súboji proti ATU Košice: „Lukáš Řezanina je kvalitný florbalista s bohatými skúsenosťami. Keď som začínal s florbalom, tak bol pre mňa vzorom, takže bude zaujímavé postaviť sa mu zoči-voči. Keď bude na hracej ploche, tak si naňho určite dáme pozor, ale to, samozrejme, platí aj o iných hráčoch ATU,” ozrejmil. Bratislavské Lido síce do novej sezóny nevstúpilo ideálne, no hlavným cieľom je vylepšenie piatej priečky z uplynulého ročníka: „Áno, vylepšenie piateho miesta z minulej nedohranej sezóny je najväčším cieľom. Najprv však treba získať čo najlepšie umiestnenie v základnej časti a dobre sa pripraviť na play-off,” dodal na záver rozhovoru Lukáš Nôta. V zápase ŠK Lido-ATU Košice ponúka Huste.tv v spolupráci so Slovenským zväzom florbalu aj zaujímavú súťaž. Všetko podstatné sa dozviete v priamom prenose v sobotu 10. októbra od 18:00.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora