Program
Florbal - 08.10.2020 15:55

Cieľom pre nás zostáva play-off, hovorí kapitán Prešova Martin Sikorjak

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Martin Sikorjak/Instagram

Aj počas druhého októbrového víkendu sme si pre fanúšikov florbalu pripravili porciu ďalších zápasov najvyšších súťaži mužov a žien. Prvým prenosom počas soboty bude súboj donedávna nezdolaných tímov. FBC A4ka Mikuláš Prešov na domácej palubovke privíta Nižnú a my sme sa pred týmto duelom rozprávali s kapitánom Prešova Martinom Sikorjakom.

Florbalisti z východu republiky vstúpili do sezóny 2020/21 výborne, keď v úvodných troch kolách nestratili ani bod. Prvú stratu zaznamenali až vo štvrtom kole na pôde AS Trenčín, čo však neubralo na pozitívnej energii v tíme: „Nálada v tíme je už od začiatku sezóny veľmi dobrá. Máme svoj cieľ a každý sa preňho snaží spraviť maximum,” potvrdil Sikorjak. Vyjadril sa tiež na margo víťaznej série z úvodu ročníka: „Úprimne, keď sme videli rozpis, tak sme si na ten dobrý úvod verili. Samozrejme, so všetkou pokorou a skromnosťou, nakoľko nám odišli traja top hráči. Bodom sa tešíme, náladu to ešte zlepšilo, ale ako hovorím, máme svoj cieľ, ktorý chceme dosiahnuť a ideme si za ním.”

V našom priamom prenose sa Prešovčania predstavia po druhýkrát v rade, čo vnímajú aj hráči: „Podpore Huste.tv sa tešíme, ale vzhľadom k tomu, že takmer všetky domáce zápasy sme v minulej sezóne vysielali online, tak si myslím, že si na to hráči už trošku zvykli. Na druhej strane sa každý chce ukázať a nejaké percento sústredenosti naviac tam určite je,” povedal kapitán aktuálne štvrtého tímu extraligy. A4ka sa v piatom kole novej sezóny predstaví doma proti tabuľkovému susedovi, keďže Nižná v tejto chvíli okupuje tretiu priečku: „Nižná hrá pekný behavý florbal, ale hlavne sú zápasy s nimi vždy v rámci fair-play. Preto očakávame vyrovnaný súboj. Verím, že so šťastným koncom pre nás,” vyjadril sa smerom k súperovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#floorball #salibandy #innebandy #florbal #presov #fbcmikulaspresov #slavoj #cassoviacup #3.miesto #neprehrasnevyhras

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Sikorjak (@sikino28),

Nižná sa aj v tejto sezóne bude spoliehať na lídrov svojho tímu, čo samozrejme budí rešpekt aj u súperov. Prešovčania si tak musia na protihráčov dávať pozor: „Nižná má viacero nebezpečných hráčov vrátane Matúša Medža. Určite nám to tréner spomenie, ale či bude v súboji on alebo jeho spoluhráči, tak verím, že budeme vždy dostatočne blízko,” skonštatoval. Matúš Medžo je totiž aktuálne najproduktívnejším hráčom klubu z Oravy a patrí tiež k najlepším hráčom v kanadskom bodovaní celej ligy. Prešov však po vynikajúcom štarte do sezóny pomýšľa na čo najlepšie umiestnenie: „Cieľom pre nás zostáva play-off, nakoľko tam je to nová súťaž. Veľmi radi by sme vylepšili siedme miesto z minulého ročníka, ale najmä by sme radi dohrali súťaž pri plnom zdraví všetkých zúčastnených,” dodal na záver Sikorjak. Súboj Prešova s Nižnou je na programe uź v sobotu 10. októbra 2020 o 14:00.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora