Program
Florbal - 06.09.2020 13:01

Ženský derby dvojzápas priniesol sobotný zlepšený výkon

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenské florbalistky absolvovali prvý oficiálny reprezentačný zraz od decembrových majstrovstiev sveta a v Prahe si zmerali sily s Českou republikou. Tej patrí v aktuálnom svetovom renkingu štvrté miesto, rovnako sa umiestnila aj na ostatnom šampionáte a dlhodobým cieľom Slovenska je tak práve doťahovanie sa na tohto súpera. Kvalitatívny rozdiel je však veľký, čo dokázalo aj najaktuálnejšie súťažné meranie síl, ktoré rivalky spoza Moravy vyhrali 19:3.

Tréner Michal Jedlička dal v Podvinnom Mlýne, dejisku mužských MS 2018, šancu výrazne obmenenej zostave. Oproti Neuchatelu sa do akcie dostalo až osem odlišných hráčok, no nechýbala väčšina dlhodobých opôr, ako kapitánka Katarína Klapitová, Denisa Ferenčíková, Michaela Šponiarová či Alžbeta Ďuríková. Podobne poskladanú zostavu poslal do akcie aj švajčiarsky kouč na českej lavičke Sascha Rhyner. Ten povolal viaceré debutantky, ale aj Elišku Krupnovú či Nataliu Martinákovú.

Priebeh oboch stretnutí bol veľmi podobný. Slovenky sa snažili spoliehať na pevné zadné rady a vyrážať z nich do brejkov, no výrazne zamestnanejšou gólmankou bola tá naša. V piatok sa dokonca Slovensko v druhej minúte ujalo vedenia gólom Lenky Cuprákovej, no potom sa až trinásťkrát vlnila sieť našej bránky. Na druhý deň už bolo skóre priaznivejšie, hoci sa naše dievčatá gólu prvý raz dočkali až po piatich inkasovaných. Dvakrát Kristína Hudáková a raz Katarína Klapitová s Michaeolou Šponiarovou sa postarali o okresanie skóre na konečných 3:10. O zlepšenom slovenskom výkone hovorili súperky a aj naše dievčatá. "Z dnešného zápasu by sme mohli v budúcnosti nadviazať na odhodlanie v tretej tretine. Zabojovali sme v obrane, behali, snažili sa blokovať strely a udržali sme tretinu s víťazným koncom pre nás. Musíme zapracovať na kondícii, pretože tá nebola dobrá," povedala pre web SZFB jedna z našich strelkýň, Šponiarová.

Septembrové dvojnásobné federálne derby žien:
ČESKÁ REPUBLIKA - SLOVENSKO 13:1

Gól Slovenska: 2. L.Cupráková (K. Robová)
ČESKÁ REPUBLIKA - SLOVENSKO 10:3
Góly Slovenska: 32. K.Klapitová (M.Šponiarová), 37. K.Hudáková, 44. K.Hudáková (A. Brodňanová), 50. M. Šponiarová (K. Belicová)
Zostava Slovenska: Tea Mažáryová, Pavlína Farulová - Alžbeta Ďuríková, Daniela Kvasková, Denisa Ferenčíková, Katarína Klapitová, Lenka Lenčéšová, Radka Rennerová, Alica Brodňanová, Linda Pudišová, Lenka Cupráková, Michaela Šponiarová, Monika Pintérová, Kristína Belicová, Klaudia Robová, Klára Grossová, Kristína Hudáková, Michaela Žikavská

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora