Program
Florbal - 02.02.2020 20:22

Švajčiari našim florbalistom pripravili lekciu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/SZFB

Kvalifikácia na MS 2020 v Poprade bola pre slovenských florbalistov úspešná, no zlatý klinec v posledný hrací deň nemala. Zmenený formát priniesol okrem baráže o tretiu miestenku z divízie Eur 2 aj duely o konečné umiestnenie. V takom sa Slováci, ako víťazi skupiny D, stretli so Švajčiarmi, ktorí ovládli C-skupinu. Stretnutie malo jasný priebeh a vysokému favoritovi sme podľahli 3:16.

Švajčiarsky tím pozbieral v minulosti osem šampionátových medailí, vo svetovom renkingu mu patrí tretia priečka s obrovským prehľadom zvládol všetky štyri svoje vystúpenia pod Tatrami. Naši pritom pred takmer 1300 divákmi šli v druhej minúte do vedenia gólom Lukáša Ujhelyiho, no potom už nasledovala očakávaná kanonáda súpera. Ten prvú tretinu vyhral dvojgólovým rozdielom, v prostrednej časti hry nám nastrieľal sedem gólov a v tretej časti hry pridal šesť. Medzi zápasových strelcov sa z domácej strany zapísal aj Michal Dudovič a Michal Pažák.

"Švajčiari nás fyzicky úplne prevýšili. Mali sme ešte v nohách sobotňajší zápas, navyše technicky sú na tom oveľa lepšie. Ukázali nám kvalitu a máme stále čo doháňať," skonštatoval po stretnutí pre web SZFB Michal Dudovič, ktorý v rámci kvalifikácie nastrieľal deväť gólov. Kapitán nášho tímu Michal Pažák po súboji priznal, že veril v lepší výsledok, ale na ihrisku bola citeľná realita: "Švajčiari sú, hlavne fyzicky, o dve-tri triedy vyššie. Musíme si vstúpiť do svedomia a na tréningoch viac individuálne 'makať' na kondícii."

Z Popradu si miestenku na decembrový šampionát v Helsinkách okrem Švajčiarska a Slovenska vybojovalo aj Nórsko. To vo večernom stretnutí zdolalo Rusov 8:5, pričom vymaľované bolo prakticky už po prvej časti hry. Mužský vrchol sezóny štartuje 4. decembra a trvať bude osem dní. Slováci na ňom nebudú chýbať piaty raz po sebe. V roku 2018 v Prahe zakotvili na deviatom mieste. Tohtoročné ambície budú vyššie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora