Program
Florbal - 01.11.2019 09:34

Extraliga sa odeje do ružovej. Podporiť to môžete aj vy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Ženskú florbalovú Hyundai Extraligu čaká sobotné siedme kolo, ktoré bude veľmi špecifické a špeciálne. V spolupráci s iniciatívou Nie Rakovine! sa podarilo pripraviť charitatívne ružové kolo, ktoré dá bodku za októbrom, ktorý je mesiacom boja s touto zákernou chorobou, pričom sa upozorňuje najmä na dôležitosť prevencie. Aktivít sa zúčastnia aj florbalistky, ktoré budú priamo v halách vyzývať k tomu, aby fanúšikovia akciu podporili darcovskou SMS a odmenou za to môžu byť napríklad aj tričká vyrobené špeciálne pre túto príležitosť.

Takmer dve tisícky hráčok po celom Slovensku zastupuje v pozícii ambasádorky Adela Kľúčiková, hráčka Hurikánu Bratislava. V halách sa aj pre tento projekt očakáva pekná návšteva a veľká podpora sympatického projektu. Spraviť tak môžete v Spišskej Novej Vsi, v Dubnici nad Váhom, v Nemšovej, v Tvrdošíne, v Bratislave, ale aj na diaľku. Téme sa budeme obzvlášť venovať aj v našom televíznom zápase, ktorý obstará Hurikán s Kysuckým Novým Mestom a sms správu v tvare DMS (medzera) POMÁHAM môžete na číslo 877 poslať z akéhokoľvek kúta Slovenska.

Ružový víkend otvoria na Spiši, kde od 14:30 zabojujú v Športovej hale za Hornádom 15 domáce hráčky FBK Kométa proti majstrovskému Sabinovu. O 16:00 sa o slovo prihlásia florbalistky Nemšovej, ktorých súperom v ŠH na Mierovom námestí 61 bude Harvard Partizánske. Hráčky vyzývajú svojich fanúšikov, aby prišli už o pol hodinu skôr a pustili sa do ružových aktivít. "Poďme spolu spraviť tento deň výnimočným. Neseď doma a príď, pretože na konci tohto zápasu nebude len jeden víťaz, ale víťazmi budeme všetci tí, ktorí sme sa rozhodli pomôcť neskutočne dobrej veci ako je prevencia proti rakovine prsníka!" odkazuje Nemšová prostredníctvom Facebooku.

Aktivity ku charitatívnemu kolu pripravujú aj Prúšťanky, ktorých domovom je Športová hala v Dubnici nad Váhom. Tam pricestuje Slávia Nitra a rovnako pôjde o jedno zo športovísk, z ktorého sa bude pomáhať dobrej veci. Úvodné buly padne od 15:00, ale aj ŠK 98 vyzýva návštevníkov, aby prišli aspoň dvadsaťpäť minút vopred. "Naše ženy nenastúpia na zápas s hokejkami, ale s telefónmi, lebo aj ony chcú podporiť dobrú vec. Taktiež môžete získať dres našich žien, za poslanie ďalších SMS. Všetko robíme dobrovoľne, lebo sme s tým stotožnení. Ak niekto má výhradu, nemusí posielať SMS, bude nám to ľúto, ale musí to ísť z vášho vnútra a presvedčenia, že sme súčasťou správnej veci a myšlienky, ktorú chceme podporiť." odkazuje klub cez sociálnu sieť.

O slovo sa prihlásia aj dievčatá z Oravy. FBK Tvrdošín hrá v Mestskej športovej hale na Školskej ulici 837 s Michalovcami, no ešte predtým sa bude pomáhať. Začiatok zápasu je o 17:00, no pomáhať sa začne skôr. "Život okrem veselých a radostných chvíľ, napríklad možnosti hrať florbal, alebo mu len fandiť, prináša aj ťažké okamihy. Napríklad choroby, s ktorými je bojovať oveľa ťažšie ako s akýmkoľvek súperom v rámci nejakej hry. Hyundai extraliga sa rozhodla dať najavo tejto chorobe že sa jej postavíme. Zorganizovala 'ružové kolo', to je na programe v sobotu. My sme toho súčasťou, hráme doma s Michalovcami. Počas tohto zápasu máme v úmysle priniesť isté sprievodné akcie, napríklad možnosť odfotiť sa s niektorými našimi dievčatami, získať špeciálne ružové tričko a plánujeme aj spoločné zaslanie sms, tú si môžete pripraviť, tvar sms bude DMS POMAHAM, tá sa pošle na číslo 877. Vyjde nám spoločné zaslanie tejto sms od nás z haly pred zápasom?" pozývajú Tvrdošínčanky.

Bodku za celým programom dá priamo pred našimi kamerami stretnutie VŠK PDF UK Hurikán Bratislava s FBK Kysucké Nové Mesto. Ako sme už spomenuli, tomuto súboju sa budeme od 17:15 venovať aj v našom priamom prenose, no výsledok a priebeh hry nebude jediná dôležitá vec dňa v Športovej hale UK FTVŠ na Nábreží armádneho generála L. Svobodu 9. "Môžete sa tešiť na špeciálny nástup, v ktorom si hráčky pred zápasom oblečú ružové tričká a spolu so svojimi divákmi tesne pred začiatkom zápasu spoločne odošlú darcovské DMS na podporu budovania nových pacientskych poradní. Navyše môžete získať podpísané tričko extraligovými hráčkami výmenou za 5 zaslaných DMS na podporu kampane. Všetci si tu môžu vyskúšať aj simulátor samovyšetrovania prsníkov," pozýva bratislavský tím.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora