Program
Florbal - 13.10.2019 15:11

Kysucké Nové Mesto so striebrom na EuroFloorball Cupe

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Champions Cup je vo florbalovom prostredí podujatím, na ktorom štartuje úzka svetová špička na klubovej úrovni. EuroFloorball Cup je v hierarchii hneď pod ním a florbalistky Kysuckého Nového Mesta si na ňom tento rok dokázali urobiť skvelé meno. V Malackách obsadili konečnú druhú priečku za ruským tímom Nauka-Safu, ktorý má za sebou okrem piatich účastí na tomto turnaji aj dve na spomenutom Champions Cupe. Slovenky mu napriek tomu boli dôstojným súperom a hoci výsledok 2:8 môže na pohľad vyznievať ako jasná záležitosť, ešte tri minúty pred koncom bol v platnosti len trojgólový rozdiel, ktorý dával Kysučankám stále slušné šance na úspech.

Napriek finálovej prehre ide o fantastické umiestnenie. Veď slovenské kluby zvyčajne na podobných podujatiach zbierajú prehry, ktoré vyhodnocujú ako cenné skúsenosti. Svetlou výnimkou bolo Pruské v roku 2017, kedy dokázalo EuroFloorball Cup vyhrať, a Kysucké Nové Mesto teraz pridalo ďalšie veľmi dobré umiestnenie. "Začalo to Gdaňskom, na ktorého silu nás upozorňovali viacerí tréneri, videli sme to aj na videách, no ´vypálilo´ to neskutočným spôsobom a dievčatá boli po tom zápase nahecované. Zápas so Španielkami sme uhrali na nulu, čo nám dodalo silu, proti Nemkám to už bolo na vážkach, ale ja som stále dievčatám opakoval, že im verím a dokážu to zvrátiť, čo sa aj podarilo. Finále bolo už takou čerešničkou. Už len ostáva veriť, že nezaspia na vavrínoch a pretavia tento úspech ďalej do slovenskej ligy," zhrnul účinkovanie na turnaji tréner Marián Chlebana.

Vo výbornom svetle sa predviedol celý tím a popri ňom aj niektoré konkrétne hráčky. Laura Chúpeková, ktorá budúci týždeň zažije premiérové podujatie v ženskej reprezentácii, a aj skúsená brankárka Radka Mládenková sa dostali do najlepšej päťky celého turnaja. "Čím ťažších súperov máme, tým lepšie. Fanúšikovia nás hnali dopredu, ďakujeme im za podporu, neskutočne nám to pomáhalo, keď sme strelili gól a jasala celá tribúna," povedala po zápase s ruským tímom útočníčka Chupéková. "V poslednom zápase sme samozrejme už pociťovali únavu a sily rapídne ubúdali," priznala na margo náročného programu Kysučaniek, po ktorom sa bude snažiť za pár dní dať dokopy pre potreby národného tímu.

Nabitý program zvykne aj bolieť, no strieborná Kysuca straty nehlási: "Už včera sa nám ukázali prvé zranenia, ale náš fyzioterapeut Maťo Priečko sa toho chytil, postavil ich na nohy a dievčatá to odohrali. Za týždeň sme odohrali šesť zápasov – štyri tu a dva v lige – to je naozaj veľa a dokáže to asi skutočne len také mladé družstvo, akým sme my," s hrdým úsmevom prehlásil tréner Chlebana. Samotné hráčky turnaj hodnotia pozitívne. "Počas celého turnaja bola skvelá atmosféra aj v našej kabíne, posledný zápas sme si chceli maximálne užiť. Ďakujeme našim fanúšikom, ktorí s nami ochotne trávili tieto dni, rovnako aj trénerom a hráčkam, že do toho dali srdiečko," povedala pre web Slovenského zväzu florbalu kapitánka Ema Škvrndová. Nadviazala na ňu aj brankárka Adriana Michalisková, ktorá dostala prednosť vo finále a pochytala viaceré veľké šance Rusiek: "S babami sme na celom turnaji tvorili veľmi dobrý kolektív, no vo finále už nestačili sily,"

Tento mimoriadne perspektívny tím máte možnosť sledovať aj v našich priamych prenosoch z Hyundai Extraligy. Svoju televíznu premiéru si odkrútil v Nitre a 26. októbra ho čaká duel v Tvrdošíne.

Zostava Kysuckého Nového Mesta na EuroFloorball Cupe 2019:
Adriana Michalisková, Radka Mládenková - Zuzana Hagenová, Laura Chúpeková, Zuzana Martinčeková, Petra Gešová, Klára Hlávková, Sára Záteková, Linda Pudišová, Emma Berešíková, Klára Svrčková, Ema Škvrndová (C), Patrícia Kubištová, Viktória Komzalová, Veronika Marková, Alexandra Faktorová, Kristína Mlíchová
Realizačný tím: Michal Vlček, Marián Chlebana - Miroslav Kašper, Martin Priečko

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora