Program
Ďalšie športy - 09.09.2024 17:04

Florbalisti absolvovali dôležitú časť prípravy na MS

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Slovenskí florbalisti absolvovali dôležitú časť prípravy na decembrové majstrovstvá sveta a v domácom prostredí hostili pilotný ročník turnaja Slovak Challenge. V Bratislave sa predviedlo päť výberov, pričom každý odohral tri zápasy. Tím Radomíra Mrázka svoje účinkovanie zakončil bilanciou dve prehry a jedno víťazstvo, no i tak akciu hodnotil ako úspešnú. Cenná výhra totiž prišla proti reprezentantom Lotyšska, ktorí nás zdolali v piatich vzájomných zápasoch po sebe, vrátane stretnutí na najaktuálnejších troch majstrovstvách sveta. Priaznivý rezultát 3:2 prišiel po prehrách s Nemeckom 4:5 a s tímom Švajčiarska do 23 rokov výsledkom 2:6.

Prehra s Nemeckom na úvod turnaja nebola vôbec pozitívnym znamením. Zverenci Martina Brücknera sú totiž vo svetovom renkingu nižšie a v nedávnej minulosti sme si proti nim zapisovali výsledky ako 7:3 či 8:2. V bratislavskej Športovej hale na Junáckej sme im podľahli vo vyrovnanom boji 4:5. Po piatkovej prehre sme si dojem nenapravili ani v sobotu proti švajčiarskym mladíkom. Toto stretnutie vyznelo pre Slovensko ako najmenej dôležité, keďže tento tím nebude naším konkurentom na majstrovstvách a tréner doprial voľno oporám ako Ujhelyi, Dudovič či Pažák. Po dvoch hracích dňoch sme tak boli jediným tímom na turnaji bez víťazstva, navyše s nelichotivým skóre 6:11.

"Derby" s Lotyšmi potiahol najmä Tomáš Kvasnica, strelec dvoch gólov, ktorý na tretí slovenský zásah prihral. S celkovým počtom piatich kanadských bodov bol útočník Bohemians Praha našim najproduktívnejším florbalistom na Slovak Challenge. Matúš Gajdoš nahral tri body a dva Peter Nehila aj Šimon Batkovič.

Pred majstrovstvami sveta sa slovenský tím stretne ešte v októbri na tradičnom Six Nations Floorball Challenge v Poľsku, v novembri na sústredení v Lipníku nad Bečvou na Morave a v decembri spoločne vycestuje do Malmö. Vrchol reprezentačnej sezóny začíname v základnej skupine so Švédskom, Fínskom a Lotyšskom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora