Program
Ďalšie športy - 02.05.2024 10:24

Adeialde rozpútalo davovú eufóriu. Ďalšia zastávka - Singapur

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Prebiehajúca sezóna LIV Golf League zavíta tretí raz na ázijský kontinent. Začiatkom marca sa z prvenstva v saudskoarabskej Džidde tesil Joaquín Niemann a krátko po ňom event v Hong Kongu ovládol Abraham Ancer. Tretia akcia na tomto kontinente prebehne v prvý májový víkend v singapurskom Sentosa Golf Clube. V pozícii celkového lídra sa tam presúva už spomenutý Čiľan Niemann, ktorý vyhral dva zo šiestich doterajších turnajov a celkovo až štyrikrát bol v top päťke turnaja. V individuálnom poradí nasleduje Jon Rahm a Dean Burmester. Medzi tímami sa zatiaľ najlepšie vodí partii Crushers GC.

Na konci apríla si perepúť LIV Golfu dala stretko v austrálskom Adelaide a najspokojnejší bol Američan Brendan Steele. Ukončil sedem rokov trvajúce čakanie na turnajové víťazstvo a ku trom doterajším primátom na okruhu PGA Tour pridal svoje premiérové aj v tejto súťaži. V dramatickom finiši za sebou udržal Louisa Oosthuizena aj Charlesa Schwartzela. Skončil s hodnotením -18 a lepšie skóre zatiaľ nemal víťaz žiadneho z tohtosezónnych turnajov. Adelaide sa zapísalo aj historicky najvyššou návštevou, aká kedy sledovala niektorú z akcií mladej saudskoarabskej série. Prítomných bolo viac ako 94-tisíc fanúšikov a obrovskú eufóriu davu rozpútal triumf domáceho tímu Ripper GC, na čele s Cameronom Smithom.

LIV Golf League v Singapure vysielame na Joj Športe po celé trvanie turnaja. V piatok, v sobotu aj v nedeľu (3. až 5. mája) ho nájdete v našom vysielaní od 7:00.