Program
Ďalšie športy - 08.01.2024 15:06

Kvarteto slovenských reprezentantov na šampionáte v Kaunase

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Litovský Kaunas je v polovici januára stredobodom európskeho krasokorčuľovania. Konajú sa tam totiž Majstrovstvá Európy 2024 a účastníci si užijú podmienky a prostredie krásnej multifunkčnej Žalgiris Areny, ktorú poznajú najmä fanúšikovia basketbalu cez litovského zástupcu v Eurolige. Medaily sa budú udeľovať jednotlivcom v mužskej aj ženskej sekcii, v párovej súťaži aj v tanci. Pobaltie je dejiskom európskeho šampionátu druhý raz za tri roky. V Tallinne 2022 to bolo ešte s ruskou účasťou, kým tento rok je krajina zo známych dôvodov suspendovaná.

V rokoch 2016 a 2017 sa majstrovstvá Európy konali aj na Slovensku respektíve v Česku. V prvom prípade to bolo na bratislavskom zimnom štadióne, o rok neskôr v Ostrave. Aj o tohtoročnú organizáciu sa pôvodne uchádzali spomenuté dve mestá a okrem nich aj Budapešť, Sofia, Záhreb a Minsk. Minimálnym vekovým limitom pre účastníkov pretekov sú dovŕšené šestnáste narodeniny pred 1. júlom. Druhým kritériom, prirodzene, boli dosiahnuté body na seniorských pretekoch pod hlavičkou ISU.

Zastúpenie v Kaunase bude mať tridsiatka krajín, vrátane Slovenska. Reprezentuje nás s chuťou korčuľujúci Adam Hagara, Vanesa Šelmeková a pár Mária Sofia Pucherová - Nikita Lysak. Majstrovstvami vás prevedieme vo vysielaní našej televízie.