Program
Ďalšie športy - 07.01.2024 11:21

BWF World Tour začína kalendárny rok v Malajzii

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Svetová séria v bedmintone otvára kalendárny rok 2024 a prvým januárovým turnajom je opäť Malaysia Open. Jeho miesto v kalendári bolo v minulosti v apríli, no už v minuloročnej edícii si fanúšikovia zvykli na januárový dátum. Z triumfu sa tešili singlisti Daniel Axelsen a Akane Jamagučiová. Dánska hviezda je najvyššie nasadeným hráčom aj teraz, Japonka ide do akcie ako papierovo tretia najlepšia hráčka vo dvojhre. Dejiskom turnaja je Axiata Arena v Kuala Lumpure s kapacitou 16-tisíc miest. V hre je veľmi pekné prize money 1,3 milióna amerických dolárov.

V seriáli BWF World Tour patrí malajzijský turnaj medzi päticu najväčších eventov. Pod turnajom Finals je hneď na druhom najvyššom poschodí, po boku China Open, Indonesia Open a All-England Open. Prvý ročník sa hral v roku 1937. Na začiatku aktuálneho tisícročia z domácej pôdy úspešne ťažil Lee Chong Wei, dvanásťnásobný šampión. Tieto časy sú už za nami a naposledy sa trofej dostala do rúk domáceho hráčka alebo hráčky v roku 2018, a to nielen vo dvojhre, ale vrátane ženskej, mužskej alebo zmiešanej štvorhry.

Malaysia Open 2024 vysielame v priamych prenosoch na Joj Športe od 9. januára. Finále je naplánované na druhú januárovú nedeľu.

Tagy: Malajzia