Program
Ďalšie športy - 30.07.2023 18:12

Obhajca prvenstva v LIV Golfe zaostáva. K dispozícii je ešte päť turnajov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Seriál LIV Golf League má za sebou deväť turnajov aktuálneho ročníka, vrátane jediných dvoch tohtoročných zastávok na európskom kontinente. Španielska Andalúzia a britský Londýn boli dvomi najaktuálnejšími turnajmi, ktoré tak najčerstvejšie prehovorili do priebežného poradia. Tomu kraľuje Talor Gooch, ktorý má na konte už tri víťazné turnaje. Jeho najbližším prenasledovateľom je Cameron Smith, zaostávajúci o sedem bodov, čiže manko dohnateľné dobrým výkonom na jednom ihrisku. Obhajca prvenstva spred roka Dustin Johnson sa nachádza na piatom mieste. Jeden event síce dokázal vyhrať, rovnako ako v edícii 2022, no to pri rozšírenom programe nestačí.

31-ročný rodák z Oklahomy Talor Gooch bol v konečnom poradí minulej sezóny na jedenástom mieste, no teraz sa rýchlo prepracoval do čela, hneď ako perepúť prvý raz opustila americké územie. Na konci apríla vyhral v Austrálii aj v Singapure a o tri mesiace neskôr pridal prvenstvo aj zo španielskej pôdy. Množstvo bodov tak zbiera svojmu tímu RangeGoats GC, avšak spoluhráči sa príliš nečinia a v tímovej súťaži je z toho aktuálne tretie miesto. Vedie 4 Aces GC, ktorý opanoval už minulý rok. Okrem Johnsona preň zbiera cenné body aj Patrick Reed a Peter Uihlein, štvrtý a deviaty muž individuálneho poradia. Druhá v tímovej súťaži je zatiaľ juhoamericko-španielska partia Torque GC, ťahaná Kolumbijčanom Sebastiánom Muñozom.

Kalendár LIV Golfu je vypísaný do 22. októbra, na kedy je pripadá finále tímovej súťaže. Individuálny rebríček bude mať jasno už o týždeň skôr v saudskoarabskej Džidde. Doteraz si golfisti prešli štyrmi kontinentmi a 6. augusta sa vracajú do Spojených štátov amerických. Zraz si dajú v Greenbrieri v Západnej Virgínii, odkiaľ sa presunú do neslávne známeho Národného golfového centra Donalda Trumpa, pre ktorý mala túr pri svojom vzniku množstvo kritikov. Aj tieto turnaje budú súčasťou vysielania televízie Joj Šport. Tešiť sa na vás bude komentátorská dvojica Rado Rančík a Zuzana Kamasová, ktorí priamo v prenose radi zodpovedia vaše otázky, zaslané na ich sociálne siete.

Tagy: Golf USA