Program
Ďalšie športy - 27.05.2023 10:01

Pondelkom štartujú footgolfové Majstrovstvá sveta na Floride

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

32 slovenských reprezentantov vo footgolfe cestuje na Majstrovstvá sveta 2023 v americkom Orlande. Pôjde o jednu zo štyridsiatich zúčastnených krajín, no rozhodne patriacu do okruhu favoritov. Zastúpenie budeme mať v ženskej kategórii, do ktorej sa vkladali najväčšie nádeje, no narušilo ich zranenie Rebeky Režnej. Nechýba bez mála dvadsiatka mužských hráčov, vrátane bývalého futbalového reprezentanta a trénera Jána Kozáka mladšieho a smelé ambície deklaruje naša Asociácia aj pre tímovú súťaž či súťaž veteránov.

Floridský organizátor predstavil päť variantov ihrísk, na ktorých si elita v tomto športe zmeria sily. Par jednotlivých ihrísk je nastavený v rozmedzí od 68 do 72 kopov. Pôjde len o štvrtý svetový šampionát v tomto športe. Zastúpených je päť kontinentov. Štyri výpravy vyslal do akcie severoamerický región, šesť do Orlanda zamierili z Južnej Ameriky, 23 krajín je zastúpených z Európy, šesť z Ázie a Juhoafrická republika je jediným zástupcom Afriky. Len málo krajinám sa na MS kvalifikovalo toľko hráčov, koľko zo Slovenska. Popri našich troch desiatkach miesteniek možno spomenúť 65-člennú výpravu domácich Spojených štátov, 68 Argentínčanov, 62 Španielov, 60 Francúzov a vyše päťdesiat Mexičanov či Japoncov. Niektoré národy, vrátane Česka, však vyslali do boja len jedného či dvoch hráčov. Spomedzi konkrétnych mien rezonuje bývalý argentínsky futbalista Roberto Ayala, Angličan Alan Smith, Francúz Camel Meriem alebo bývalý úspešný kicker z NFL Olindo Mare.

Z každého hracieho dňa Majstrovstiev sveta 2023 (29. mája - 6. júna) vám Joj Šport ponúkne komentovaný sumár najdôležitejších momentov, priamy prenos z vybraných úsekov konkrétnych dní, finále jednotlivých disciplín aj krátke rozhovory s našimi reprezentantmi. Organizátor sľubuje veľkú slávnosť, farebne bohatú a zároveň veľmi nabitú súťaž, akú si footgolf a možno ani USA nepamätá. Hrá sa pri jazere Buena Vista, v regióne preslávenom floridským Disney Worldom.