Program
Ďalšie športy - 10.05.2023 19:27

Nahnevaný býk pred zápasom naháňal rozcvičujúcich sa hráčov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Tragikomické, no i tak z toho naskočí trocha husej kože. Veľmi nezvyčajný zážitok prežili fanúšikovia ragby vo Francúzsku pred zápasom domácich Catalans Dragons s anglickým St. Helens. "Draci" sú jediným neanglickým účastníkom dvanásťčlennej anglickej Superlig, radia sa v nej medzi lepšie mužstvá a v rámci svojich zápasov im záleží aj na tom, aby odprezentovali čosi zo svojej kultúry. Tím sídli v meste Perpignan na španielsko-francúzskych hraniciach a pred duelom s obhajcom titulu divákom predviedol krátku šou s býkmi. Jeden z troch štvornohých vystupujúcich sa však vzbúril a namieril si to medzi rozcvičujúcich sa hráčov.

Našťastie, ragbisti si ho všimli včas a stihli mu vypratať cestu aj so všetkým rozcvičkovým a tréningovým náčiním. Evidentne trochu zmäzený a zaskočený býk si medzi nimi nevybral žiadnu konkrétnu obeť a spokojne vyklusal po ihrisku, zatiaľ čo všetci ostatní v šprinte preskakovali reklamné bannery a unikali. "Rozcvička hráčov Catalans Dragons bola dnes trochu korenistá," zažartovala Super League na svojom twitterovom konte. Okrem zvýšeného adrenalínu a trochy stracu býk vážnejšie problémy nepriniesol. Kompetentní ho dostali pod kontrolu, rozcvička mohla pokračovať a duel začal podľa plánu.

Teraz si mnohí fanúšikovia "Dracs Catalans" pomýšľajú na to, že býk by hráčov mohol krátko pred zápasom prehnať častejšie. V zápase totiž preťali šnúru troch prehier a suveréna minulej sezóny zo severozápadnej oblasti Anglicka Merseyside zdolali 24:12. Fér je však povedať, že St. Hellens na obhajobu rozhodne neašpirujú a budú mať čo robiť, aby sa zmestili do šesťčlenného play-off.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Ragby býk