Program
Cyklistika - 23.09.2021 11:46

Najlepší cyklistický tím súčasnosti angažoval talentovaného Slováka

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

Mimoriadne zaujímavá správa pre našinca priletela z belgickej cyklistiky. Tím Deceuninck - Quick-Step do svojich radov angažoval talentovaného Martina Svrčeka, čím sa potvrdili niekoľko dní kolujúce šumy. Ide pritom o tím, ktorý môžeme označiť za momentálne najlepší na svete, čo dokumentuje celkovým počtom víťazstiev na rôznych podujatiach. Osemnásťročného mladíka hodnotí ako veľmi komplexného pretekára, ktorého najsilnejšou zbraňou sú šprinty. V prebiehajúcom ročníku vybojoval v tíme Franco Ballerini pätnásť víťazstiev a na majstrovstvách Európy v Trente obsadil ôsme mieste v pretekoch s hromadným štartom.

Deceuninck-Quick-Stepu sa upísal na dva a pol roka a kontrakt začne plynúť v lete 2022. Dovtedy bude získavať cenné skúsenosti v kategórii do 23 rokov ako reprezentant Biesse Carrera Continental. "Som veľmi šťastný, pretože Deceuninck - Quick-Step je najlepší tím na svete. Nečakal som niečo také, je to úžasné. Mojím snom bolo dostať sa na World Tour, ale nepredstavoval som si, že podpíšem zmluvu s týmto tímom. Milujem jeho atmosféru, víťazného ducha, históriu aj dres, ktorý vždy vyčnieva z pelotónu," cituje web belgickej stajne Svrčeka. Svoje kvality rozvíjal aj v Akadémii Petra Sagana a potešiť stihol viacerými výbornými juniorskými výsledkami.

Práve Sagan bol v minulosti taktiež spájaný s týmto tímom, ale šéf Patrick Lefevere jeho kvality v roku 2008 v rámci skúšky neocenil. Možno práve preto, keď sa našiel ďalší talent spod Tatier, príliš nešpekuloval. "Sme hrdí na to, že sa k nám Martin budúci rok pripojí. Sme si istí, že u nás ukáže svoj nesporný potenciál. Sledujeme ho dlhší čas, má iba osemnásť rokov, ale už stihol dosiahnuť viaceré skvelé výsledky," citujú svetové médiá skúseného cyklistického manažéra.