Program
Cyklistika - 12.07.2021 17:54

Sagan má za sebou operáciu. Veríme, že sľub splní

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Pád Petra Sagana v tretej etape tohtoročnej Tour de France si vyžiadal operáciu a slovenský cyklista ju má úspešne za sebou. O dobrú správu sa podelil prostredníctvom sociálnych sietí a zároveň priblížil druh zranenia, ktorý utrpel. Už skôr avizoval, že si zranil koleno, ktoré po neskoršom ďalšom údere nebol schopný ohnúť. Teraz dodal, že utrpel nepeknú reznú ranu, v ktorej sa napriek ošetreniu lekárov vytvorila infekcia.

"Reťaz mi v kolene urobila hlbokú ranu, ktorú sa lekári snažili čo najviac vyčistiť, aby zabránili vzniku infekcie. Po niekoľkých dňoch sa však v kolene vyvinul zápal, infekcii nezabránila ani liečba antibiotikami," opísal trojnásobný majster sveta kolíziu a pád v špurte, po ktorého následkoch musel z prestížnych cyklistických pretekov odstúpiť. Chirurgické vyčistenie rany bolo jedinou možnosťou a zdá sa, že všetko má šťastný koniec. "Šlo len o povrchovú infekciu a kolenný kĺb nebol poškodený," dodal 31-ročný Žilinčan.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan)

Už keď sa lúčil s tohtoročnou Tour, fanúšikom odkázal, že sa na nich teší v Tokiu. My pevne verím, že tento sľub bude môcť dodržať a sám pritom avizuje, že tomu verí. Momentálne sa už cíti dobre, o pár dní sa vráti do tréningového procesu a čoskoro by mal byť späť. Letné olympijské hry štartujú 23. júla a cestní cyklisti sa dostanú do akcie hneď v prvý týždeň. Na 24. júla sú naplánované hlavné preteky a o štyri dni neskôr sa bude pokračovať časovkou.