Program
Bojové športy - 18.01.2024 18:19

Fabriq MMA dostal do Nitry známe tváre

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Organizácia Fabriq MMA patrí na slovenskej scéne zmiešaných bojových umení medzi mladšie subjekty, no darí sa jej napredovať každým ďalším turnajom. Akciu s poradovým číslom 4 si naplánovala do Nitry a zlanáriť sa podarilo niekoľko známych domácich mien. Tie doplnia nové mladé tváre. Znalí fanúšikovia uvidia v akcii bojovníkov, ktorých si v minulosti mohli všimnúť v Oktagone. Fanúšikovia, ktorí nezavítajú priamo do Mestskej športovej haly, si celý event môžu pozrieť 20. januára live na Joj Play.

Lákadlom bude duel Róberta Kokyho a Viktora Conorta, ktorých viac zaujal box holými rukami. Svoj priamočiary, ostrý a nekompromisný štýl boja teraz predvedú pod pravidlami MMA. Koky si spravil meno septembrovým víťazstvom nad Václavom "Babom Jagom" Mikuláškom. Fanúšikovia sa však môžu tešiť aj na skúsenejších borcov z profesionálnych klietok, napríklad Mareka Bartla. Ten má za sebou už 23 duelov a do cesty sa mu postaví Angličan Tayo Odunjo s profesionálnou bilanciou 5-3. Obaja boli súčasťou Oktagonu, no vzájomný zápas tam neabsolvovali. Bartl sa bil s borcami ako je Borároš, Ryšavý, Ďatelinka či Kozma. Špecialistovi na tvrdé rany a KO ukončenia Janovi Stanovskému promotéri priviezli dosiaľ nezdolaného srbského "zemiara" Stevana Nikoliča a ostrými slovnými výmenami vypromovaný zápas Lukáša "Tongpa" Eliáša sa síce neuskutoční, no druhého menovaného z pozície náhradníka preverí ostrieľaný Maďar Krisztián Simon.

Štvrtý turnaj Fabriqu bude z klietky moderovať Patrik "Rytmus" Vrbovský a na akciu bude dohliadať aj domáci velikán MMA Attila Végh. Zápas pod hlavičkou Fabriqu už v minulosti absolvoval Karol Ryšavý, Vladimír Lengál, Gábor Boráros, Roman Paulus alebo Branislav Zuzák. Spomenúť možno aj zaujímavé zahraničné mená, ktorých kariéra následne nabrala smer do zaujímavých európskych/svetových organizácií. Premiérový turnaj sa uskutočnil v novembri 2022 v Trnave.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: MMA Nitra