Program
Bojové športy - 27.06.2023 16:43

Dobojovali a dostali okamžitý vyhadzov za nudný zápas

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Zmiešané bojové umenia sú svojským športovým odvetvím a šéfovia jednotlivých organizácií si občas dovolia poriadne diktátorský vstup do diania. Pozornosť na seba strhla Professional Fighters League, ktorá síce funguje len päť rokov, no pre atraktívne finančné odmeny a prémie si rýchlo dokázala uloviť viacerých zaujímavých fighterov a s tým sa jej dostalo aj patričnej pozornosti. Zazmluvnení bojovníci však majú v kontrakte zakotvený napríklad aj kvalitatívny štandard, ktorý musia v klietke predvádzať. Pokiaľ nie, zmluva môže byť pre porušenie rozviazaná a toho sa dočkal Raush Manfio a Natan Schulte.

Rýdzo brazílsky súboj bol k videniu v šiestom kole tohtosezónnej základnej časti a Schulte si na body postrážil svoje 25. kariérne víťazstvo, z toho štvrté po sebe. Jeho príchuť však rýchlo zhorkla, keď sa do veci vložili promotéri. Namiesto postupu do semifinále informovala víťaza, že s ním ďalej nepočíta a rovnako tak ani so zdolaným súperom. "Všetci zápasníci vo svojich zmluvách súhlasili s tým, že vynaložia všetko úsilie, zručnosti a schopnosti. Bolo úplne zrejmé, že Natan a Raush tento štandard nesplnili a PFL tak obom okamžite pozastavila činnosť," oznámilo vedenie.

Že Schulte rozhodne nie je bojovníkom štýlu "zabi alebo zomri", museli kompetentní vopred vedieť. Z jeho 25 kariérnych výhier je zhruba polovica na body a rovnako ide o najčastejší dôvod jeho prehry. Za dvanásť rokov svojej kariéry rozdal iba štyri knokauty. V PFL pritom bojuje od jej zisku a má bilanciu 14-2-1 a zdolať dokázal nebezpečných Degestancov Rašida Magomedova, Achmeda Alieva aj amerického veterána Jeremyho Stephensa. Najväčšiu radosť z jeho vyradenia má Shane Burgos, ktorý sa v desaťčlennej konkurencii posunul z piateho miesta do top štvorky a pobije sa v semifinále.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: MMA