Program
Bojové športy - 28.03.2023 18:48

Bojovník z UFC sa prihlásil k LGBT+. Prinútil ho únik súkromného videa

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Nezvyčajným spôsobom sa dostal do povedomia fanúšikov bojových športov Jeff Molina. Na sociálnych sieťach zverejnil priznanie, v ktorom sa prihlásil ku LGBT+ komunite, konkrétne ku bisexuálnej orientácii. V tomto prostredí fanúšikov a športovcov to nie je práve oslavovaná a populárna komunita, predovšetkým medzi mužmi. Aj preto sa na jeho adresu objavilo na internete obrovské množstvo posmeškov a pochopenie mu nevyjadrujú ani mnohí bojovníci. Našli sa však aj desiatky takých, ktorí vyjadrujú Molinovi poklonu za odvahu. 25-ročný zápasník bol k tomuto prehlásenie dotlačený okolnosťami, keďže uniklo jeho súkromné a veľmi intímne video. Ide o prvého mužského bojovníka UFC, ktorý sa verejne prihlásil ku inej orientácii.

"El Jefe", ktorý vyhral jedenásť z trinástich absolvovaných profesionálnych zápasov, sa v twitterovom prehlásení priznal, že toto rozhodne nebola cesta, ktorou chcel svoju bisexuálnu orientáciu odprezentovať. "Bol som však obraný o šancu spraviť to vo chvíli, keď som bol na to pripravený. Snažil som sa udržať môj milostný život v súkromí pred sociálnymi sieťami a byť známy vďaka mojim schopnostiam a tomu, čomu som zasvätil ostatných jedenásť rokov svojho života," napísal. Do UFC sa dostal v lete 2020 cez Dana White Contender Series. Svoj zápas vyhral na body, čo zárukou kontraktu nebýva, ale Molinovi sa pošťastilo a do víťazného konca v mušej váhe dotiahol všetky tri svoje "plnohodnotné" zápasy.

Radikálny bol fighter Sean Strickland, ktorý v minulosti už vypustil duchapustý citát o tom, že pokiaľ by bol jeho syn homosexuálom, bral by to ako vlastné zlyhanie v roli chlapa. Na celé dianie okolo uniknutého videa Molinu, špekulácie aj následné priznanie reagoval sériou jednoduchých vtipov a odkazov. Špecifický bol príspevok o tom, že by sa sám možno priznal ku homosexualite, ak by mu to poradil PR manažér. Molina, ktorý sa nenachádza v top pätnástke renkingu žiadnej váhovej kategórie, sa na pár dní stal jednou za najdiskutovanejších postáv sveta MMA a do úzadia sa pritom dostal fakt, že je suspendovaný pre podozrenie z účasti v korupčnom škandále. Ten sa týkal trénera Jamesa Krauseho, ktorému viackrát vyjadril podporu a vieru v jeho nevinu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN MMA (@espnmma)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: MMA LGBTI UFC