Program
Bojové športy - 21.03.2023 12:26

MMA bojovníčky sa búria. Chcú byť oblečené viac

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Scéna zmiešaných bojových umení rieši sťažnosti zo ženského prostredia. Týka sa najmä najslávnejšej z organizácií, ktorá len nedávno prezentovala novú odevnú zmluvu, s ktorou sa zmenil aj odev bojovníkov a bojovníčok. Kým v mužskom prípade šlo o relatívne nepatrnú zmenu treniek, ženské podprsenky zmenili svoj dizajn a typ citeľne a spôsobujú počas zápasu nepríjemnosti. Do radu nespokojných "klientiek" Reeboku sa radí Montana De La Rosaová, Jessica Andradeová aj Andrea Leeová. Dve z nich patria medzi pätnásť najlepších bojovníčok svojej váhovej kategórie, tretia sa napriek sľubnému vstupu dvomi prehrami po sebe z popredia vytratila.

Najnovšie sa o probléme začalo hovoriť práve v zápase Američanky Montany De La Rosaovej, ktorá je v UFC od roku 2017. Favorizovanej Tatiane Suarezovej nedokázala pripraviť prvú kariérnu prehru a v druhom kole prehrala na submisiu. Čo však vzbudilo ešte viac pozornosti, boli jej celozápasové problémy s podprsenkou, ktorú si po takmer každom klinči či zápasení na zemi upravovala a v jednom momente jej spod nej vyšlo takmer celé prso. "Toto je naozaj problém s oblečením a verím, že to UFC čo najskôr vyrieši," sama na sociálnej sieti reagovala na fotografiu z nepríjemného momentu.

Za pravdu jej rozhodne dáva aj slávnejšia Brazílčanka Jessica Andradeová, ktorú uškrtila Erin Blanchfieldová po veľkej chybe a nepozornosti na zemi. Tú samotná fighterka vysvetlila tým, že sa jej v zápasníckom chvate takmer celá podprsenka vyzliekla a nachvíľu sa koncentrovala práve na svoj obnažený prsník, počas čoho ju súperka chytila do "rear-naked choke". "Ľudia tomu nerozumejú, ale tieto podprsenky sú úplne na nič. Zvyčajne mám na sebe radšej dve podprsenky, pretože tieto sú strašne nespoľahlivé," povedala k téme skúsená Andrea Leeová. Tá na váženiach zvykne pozornosť pútať spodným prádlom s ruskou či sovietskou tématikou a je nositeľkou špecifickej prezýky "KGB". Ako sama priznala, keď sa v klietke počas boja obnaží, následkom býva množstvo chlípnych správ od mužov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora