Program
Bojové športy - 05.11.2022 17:46

Na Silvestra sa skonfrontujú dve svetové MMA organizácie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Poriadne nezvyčajný galavečer zmiešaných bojových umení plánujú promotéri na posledný deň roka 2022. Skonfrontuje sa totiž slávna americká a japonská organizácia, ktoré na "cross-evente" proti sebe postavia svoje najväčšie hviezdy. Zvyčajné pritom je, že si jednotlivé scény svojich najlepších bojovníkov strážia a odmietajú akékoľvek ich vystúpenia mimo vlastného stanu. To zároveň vytvára možnosť špekulácií o tom, či konkrétni borci náhodou nie sú najlepšími na svete vo svojej váhovej kategórii. Bellator a Rizin však na to pôjdu inak a dotiahli tak dlhotrvajúce špekulácie na túto tému.

Ako prvá novinku odkomunikovala ázijská strana, ktorú o pár hodín neskôr potvrdili aj Američania. "Bellator MMA vs. Rizin" sa podľa pôvodných informácií mal uskutočniť v Spojených štátoch amerických, no novšie správy hovoria o dejisku v 22-tisícovej Saitama Super Arene v Japonsku. Informácia vysloveným prekvapením nie je. Obe tieto organizácie majú dlhé roky nadštandardné vzťahy a v minulosti si už svojich fighterov požičali. Fiodor Jemelianenko, Quinton Jackson, Michael Chandler alebo Michael Page boli v roku 2019 hlavnými postavami veľkého eventu, ktorého organizátorom bol Bellator, no bojovalo sa v Japonsku a Rizin skladal najmä kartu "prelims". Teraz by obe strany do toho mali ísť ako rovnocenní partneri.

Hoci bellatorové zápasy prebiehajú v okrúhlych klietkach, pre tentoraz sa Američania prispôsobia a bojovať sa bude vo štvorcovom ringu. Obe strany budú chcieť ukázať, akou kvalitou disponujú a nebudú preto šetriť svoje top hviezdy. Bellator postaví brazílskeho veterána Patrícia "Pitbulla" Freira, ktorý z najaktuálnejších desiatich duelov prehral jediný raz, aj to dokázal v odvete premožiteľovi prehru oplatiť. Perspektívny Američan A.J. McKee má v ľahkej váhe skvelú profesionálnu bilanciu 19-1. Rizin bude reprezentovať skúsený špecialista na jiu-jitsu Kléber Koike Erbst, ktorý pozbieral už 31 kariérnych víťazstiev, z toho 27 na submisiu. Doplní ho všestranný Juhokórejčan Soo Chul Kim alebo japonský stratég Hiromasa Ougikubo.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora