Program
Bojové športy - 06.09.2022 15:02

Usyk titulom namotivoval Furyho. Chce opasok aj Joshuu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Twitter

Zdalo sa, že dosiahol všetko, čo potreboval a chcel. Získal do svojich rúk opasky WBA, WBO, WBC aj IBF v ťažkej váhe a keď vyboxoval svoje 32. kariérne víťazstvo, rozhodol sa z boxerskej scény odísť. Nie však na dlho. Len pár mesiacov po ukončení kariéry Tysona Furyho sa na scéne udiali viaceré veľmi zaujímavé udalosti a svojrázny Brit podľa očakávaní hlási comeback. Zaujíma sa o zápas s Ukrajincom Oleksandrom Usykom, ktorý v roku 2018 začal pútať pozornosť porážaním veľkých mien tohto športu. Po vyčistení "Cruiserweight" zacielil na ťažkú váhu a v Saudskej Arábii aj v Británii zdolal Anthonyho Joshuu.

Fury nechce titulový zápas "zadarmo" a je ochotný sa k nemu prebojovať. Ani táto cesta rozhodne nie je nezaujímavá. Absolvovať by chcel dlho očakávaný a skloňovaný zápas o honor najlepšieho britského boxera súčasnosti proti Joshuovi. Pôvodne sa pritom hovorilo, že nezdolaný Fury by mohol dostať titulový zápas proti Usykovi v polovici decembra. 35-ročný rodák z Krymu však v tomto kalendárnom roku už ďalší duel nechce. Brit dovtedy čakať nechce a cez sociálne siete ponúkol "Battle of Britain". "Myslím, že ste už všetci počuli o tom, že čoskoro chcem začať znova boxovať, v horizonte niekoľkých mesiacov. Predtým, ako oznámim súpera, chcem spraviť jednu vec. Anthony Joshua, nedávno si prehral s Usykom a si bez opasku. Ponúkam ti možnosť pobiť sa o titul WBC v ťažkej váhe. Máš za sebou dvanásťkolový zápas, si vo forme a pripravený," odkázal cez Instagram.

Reakcia AJ-a na seba nenechala dlho čakať. Prvá odpoveď prišla prakticky okamžite od promotéra Eddieho Hearna, ktorý odkázal, že bývalý šampión je pripravený v decembri opäť vojsť do ringu a s veľkou pravdepodobnosťou sa tak stane. O konkrétnych menách nehovoril, no sľúbil niekoho zo svetovej top pätnástky. Joshua potom reagoval priamo na Furyho post. Medzi fanúšikmi to vyvoláva nadšenie a špekulácie, avšak doladenie zápasu budú sprevádzať všetky marketingové komplikácie a nezhody, ako tomu bolo doteraz. Joshua a Fury mali pôvodne bojovať už v marci 2020, no vtedy si Wilder vyhádal právo prioritnejšieho zápasu proti "Gypsy Kingovi". Britské hviezdy navyše majú podpísané kontrakty s rôznymi vysielateľmi zápasov a je otázne, ktorý bude ochotnejší ustúpiť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora