Program
Bojové športy - 29.08.2022 18:48

Iránsky Hulk definitívne zhasol. Celý jeho "hype" bol z Photoshopu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Internet a sociálne siete majú dnes obrovskú silu a ľudia sú náchylní uveriť aj tomu, čo má ďaleko od pravdy. Nechtiac im to vlastným telom predviedol Sajad Gharibi, ktorý bol dlhodobo považovaný za senzáciu v oblasti bojových športov, vzpierania, bodybuildingu a ľudskej sily vo všeobecnosti. Do povedomia verejnosti vstúpil ako "Iránsky Hulk" a viaceré MMA organizácie mu ponúkali slušné obnosy peňazí, ak vstúpi do ich klietok či ringov a ukáže svoje kvality priamo na inom chlapovi. Mohli za to videá či fotografie, na ktorých tridsaťročný obor trhal melóny, preboxoval sa betónovou stenou, dvíhal autá či prenášal masívne kusy stavebného materiálu. Keď sa však postavil pred kamery, klamstvo sa rýchlo prejavilo.

Slávny vzpierač sa mal v boxerskom zápase postaviť proti 39-ročnému britskému bodybuilderovi a influencerovi Martynovi Fordovi, ktorého častujú prezývkami ako "Monštrum" či "Nočná mora". S Gharibim sa mal popasovať o titul najtvrdšieho chlapa sveta. Na plagátoch a fotografiách vyzerali dvaja monštruózni muži proti sebe veľmi sľubne, až kým sa nedostavili na tlačovú konferenciu. Prítomní neskrývali sklamanie, keď sa namiesto 188 centimetrov vysokej skaly dostavil nízky a obézny chlapík. "Promotéri nám celý čas predávali iný produkt. Ja som si naozaj myslel, že budem stáť proti ľudskému Hulkovi, ale toto je len tlstý chlapec," povedal Ford a dohodnutý zápas zrušil s tým, že súperovi nechce ublížiť. Iránčan po jeho odchode chŕlil nenávistné slová a Britovým odchodom sa cítil byť urazený. Dožadoval sa preto náhradného zápasu.

Promotéri sa zapotili, no do ringu zlanárili "kazašského Titána" Djumanova Almata Bachytoviča. Ten už na pohľad pôsobil ako neporovnateľne bezpečnejšia zábavka pre Hulka od Kaspického mora. Aby nadšenie mohlo aspoň čiastočne vydržať, Gharibi musel vyhrať a nedoladenie zápasu s Fordom čo najumnejšie komunikovať ako nedorozumenie. Lenže v ringu sa naozaj predviedol ako neobratný tučko a Bachytovič ho v prvom kole nemilosrdne knokautoval. Čo niektorí tušili a avizovali, kompletná identita Sajada Gharibiho bola dotvorená vo Photoshope a jeho svalová hmota v skutočnosti neexistuje. Pochopil to aj on sám. Z Instagramu zmazal všetky svoje upravené fotky a za sklamanie sa ospravedlnil s tým, že bude na sebe intenzívne pracovať a bude profesionálnym boxerom. Vzhľadom na to, ako na tom fyzicky aj technicky vo svojich tridsiatich rokoch je, mu veľmi ťažko veriť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Box