Program
Bojové športy - 13.08.2022 09:41

MMA bojovník sa bizarne zranil o toaletnú misu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport/Instagram

Nie ojedinele sa stane, že sa protagonista bojového športu odhlási zo zápasu pre zranenie. Býva to však dôvodom tréningového preťaženia, nie škrabnutia rukou do záchodovej misy. Tragédom turnaja septembrového eventu Ultimate Fighting Championship v Paríži sa stal Christos Giagos, ktorý mal bojovať s Benoitom Saint Denisom. Kalifornský rodák s gréckym pôvodom nebol pre organizáciu stávkou do neznáma, ale za sebou má osem zápasov v UFC. Celkovo malo ísť už o jeho okrúhly tridsiaty profesionálny duel, no vyškrtol ho z neho incident pri bežnom domácom upratovaní, keď si ruku rozrezal o porcelánovú záchodovú misu.

"Píše sa mi to ťažko. V skratke: robil som bežné domáce upratovanie, keď som pri koši čistil časť grilu. Ruka mi narazila do rozbitej porcelánovej toaletnej misy a rozrezal som si o ňu ruku. Pretrhol som si šľachu v malíčku," opísal neuveriteľne bizarné zranenie. Giagos putoval do nemocnice, kde mu prst zašili, no 3. septembra v multifunkčnej parížskej športovej hale Accor Arena určite bojovať nebude. "Modlil som sa, aby som mohol nastúpiť, ale nenaplnilo sa to," uzavrel.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Christos Giagos (@cgiagos_ufc)

Fighter s prezývkou "Sparťan" mohol byť súčasťou výnimočnej udalosti, keďže UFC prvý raz v histórii zorganizoval turnaj v Paríži. V hlavnom zápase sa postaví domáci Ciryl Gane proti Taiovi Tuivasovi. Šancu dostal aj ďalší francúzsky bojovník Zarah Fairn Dos Santos, talianska hviezda Marvin Vettori, rímsky rodák Alessio Di Chirico a v Nemecku narodený zápasník Nasrat Haqparast. Hovorilo sa aj o štarte Machmuda Muradova, no Čech pre zdravotné problémy do akcie nepôjde.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Zranenie MMA UFC