Program
Bojové športy - 12.08.2022 20:01

Tysonov agent prezradil, ako to bolo s tigrami. Pre toto šli z domu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Jednou z neoddeliteľných častí imidžu boxerskej legendy Mikea Tysona boli jeho bengálske tigre, ktoré si doma choval ako domácich miláčikov. Po boku šeliem sa dokonca objavil aj na striebornom plátne v komédii Hangover, no zvieratá sa jedného dňa z jeho príbytku v Las Vegas náhle vytratili. Špekulácií na túto tému bolo veľa a mnohí aj rozumejú, prečo zviera takejto veľkosti nie je ideálne chovať v bežnom susedstve. Médiám to potvrdil až Tysonov bývalý manažér Shelly Finkel. Luxusný dom sa nenachádzal na žiadnej samote a plot zdieľal hneď z dvoch strán so susedmi. Keď si úspešný biznismen nasťahoval exkluzívne psy, pre predátorov sa stali veľmi lákavou korisťou.

Tigrov si rodák z New Yorku kúpil v roku 1995, bezprostredne po odpykaní trestu odňatia slobody. Zaobstaral si hneď tri, pričom podľa medializovaných správ ho každý stál takmer 60-tisíc eur. Aj preto prijímal s veľkou nevôľou fakt, že sa ich bude musieť vzdať, inak sa opäť dostane do vážnych problémov so zákonom. "Mike sa vybral na prechádzku s jedným zo svojich bengálskych tigrov a ako prechádzal okolo susedovho domu, tiger zazrel psa. Preskočil cez plot a rozbehol sa ho zožrať. Sused zhrozene hľadel cez okno, ako mu tiger útočí na psa a Mike sa ho s vypätím síl snaží odtiahnuť," podelil sa Finkel pre britský denník The Sun o jednu z najvtipnejších historiek s pästiarom.

"Podarilo sa mu stiahnuť ho na svoju stranu plota a ešte v ten večer mi volal: 'Shelly, je tu ASPCA (pozn. red.: Americká spoločnosť pre prevenciu voči krutosti na zvieratách) a tvrdí, že šelmu nesmiem chovať v zajatí. Ako myslíš, že sa to dozvedeli?' Odpovedal som mu: 'Ako sa to dozvedeli? Tvoj sused videl tigra, ako mu ide zožrať psa. Ako si myslíš, že sa o tebe mohli dozvedieť?'" doplnil bizarný koniec príbehu.

Finkel mal s Tysonom veľmi blízky vzťah, keďže spolupracovali sedemnásť rokov. Vzťah boxer-manažér vznikol na konci 90. rokov, krátko po neslávnom incidente so zahryznutím do ucha Evandera Holyfielda. Ich cesty sa rozišli až v roku 2005, kedy "Iron Mike" ukončil aktívnu kariéru. Stále považuje toto pracovné obdobie za jedno z najlepších, najzábavnejších a najúspešnejších vo svojom živote. Aj preto, keď sa Tyson v 56 rokoch vrátil do ringu exhibíciou proti Royovi Jonesovi, Finkel nechýbal po jeho boku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora