Program
Bojové športy - 04.07.2022 13:52

Chochlíková ako jediná na svete reprezentuje vo dvoch športoch

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Nekorunovaná kráľovná slovenských bojových športov Monika Chochlíková sa pripravuje na veľké predstavenie v americkom Birminghame, ktoré sama označuje ako vrchol svojej kariéry. Na Svetových hrách 2022 bude súčasťou 14-člennej slovenskej výpravy, pričom reprezentovať nás bude vo dvoch športoch. Ku kickboxu, v ktorom je aktívna o čosi dlhšie a držala tituly majsterky Európy aj sveta, pridala aj thajský box. V ňom je nemenej úspešná. Pôjde o jedinú športovkyňu z celého sveta, ktorá sa predvedie vo dvoch disciplínach, a pripomenie tak snowbordovo-lyžiarsku obojživeľníčku Ester Ledeckú, biatlonistku a bežkyňu na lyžiach Denise Herrmannovú, cyklistku a veslárku Rebeccu Romerovú či plavca a vodnopólistu Tima Shawa. Tento event je zameraný na neolympijské športy a Slovensko bude mať zastúpenie v jedenástich.

"Mohli sme to mať jednoduchšie a vybrať si jeden šport, v ktorom pôjdem reprezentovať Slovensko na Svetových hrách, pripravovať sa len na jedny pravidlá, 'len' na osem súperiek a 'len' na tri zápasy. Možno pohorím a bude mi vyčítané, prečo som nešla na istotu. Ale ja som blázon, môj tím je taktiež zložený zo samých bláznov, a tak to idem vyskúšať," píše 26-ročná fighterka na svojej facebookovej fanpage. Členka banskobystrickej Dukly sa pred cestou do Alabamy rozhodla pre veľmi ambiciózny plán a má plnú podporu riaditeľa. "Na Monikine výsledky sme všetci hrdí a veľmi sa z nich tešíme. Tento rok dosiahla maximum. Získala všetky tituly, dokonca v dvoch športoch. Aj naďalej sa jej budeme snažiť vytvárať čo najlepšie podmienky a držať jej palce na blížiacich sa svetových hrách," povedala médiám chodecká legenda Matej Tóth.

Slovensko bude mať na Svetových hrách zastúpenie aj v plutvovom plávaní, parašutizme, lukostreľbe, vodnom lyžovaní, tanci či kanoistike. Najväčšia pozornosť je však venovaná Chochlíkovej, ktorá si v oboch disciplínach brúsi zuby na medailu, z toho aspoň jednu zlatú. Sama si pritom viac verí v muay thai. Kickbox aj thajský box bude organizovaný formou vyraďovacích bojov, pričom na scéne sa objaví elitná ženská svetová osmička. "Predstaví sa tam kompletná svetová špička. Čo sa týka kickboxu, na Svetové hry sa kvalifikovalo osem najlepších účastníčok z októbrových majstrovstiev sveta. V thajskom boxe bude súťažiť aktuálna majsterka sveta i niekoľko majsteriek Európy. Ja som sa na májových MS nezúčastnila, nechcela som riskovať zranenie. Pre nás športovcov z neolympijských športov budú Svetové hry najväčším vrcholom, keďže sa nemôžeme kvalifikovať na olympijské hry," povedala. Do Ameriky letela s predstihom, aby nepodcenila aklimatizáciu. Prvou zastávkou bol New York, odkiaľ sa deň pred štartom hier presunie do alabamského Birminghamu. Svetové hry začínajú 7. júla a bodku napíšu 17. júla.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ZIZZY GROUP (@zizzygroup)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora