Program
Bojové športy - 11.06.2022 19:32

UFC 275 aj s Jiřím Procházkom

Adam Tóthezere Autor: Adam Tóthezere | Zdroj: JOJ Šport, sportnet.sme.sk

Hlavným zápasom UFC 275 bude súboj brazílskeho veterána, Glovera Teixeiru, proti českému samurajovi, Jiřímu Procházkovi. Dejiskom je tentokrát Singapur, konkrétne mesto Kallang. 

Zdroj: ufceurope/ instagram


42-ročný Brazílčan, Teixeira, je súčasťou UFC od roku 2012 a patrí medzi najstarších účastníkov tejto organizácii. V roku 2019 sa stal druhým najstarším šampiónom UFC, keď na podujatí UFC 267 zdolal Jana Blachowicza. Je to komplexný a mimoriadne skúsený bojovník. 

Pre 29-ročného Procházku pôjde o tretí zápas v UFC. Práve prvé dva zápasy mu priniesli obrovskú popularitu, keď najskôr "knockoutoval" Volkana Oezdemira, potom Dominicka Reyesa lakťom z otočky. Navyše, pre českú bojovú scénu to bude veľkolepé. Procházka totiž nastúpi do zápasu o titul v UFC ako prvý Čech v histórii

(Zdroj: AKA Compilation, Youtube)

Obaja aktéri splnili limit poloťažkej váhy, keď mali rovnako, 93 kilogramov.

Zápasy UFC 275:

Zdroj: UFC


V tejto sérii sa o rekordný zápis pokúsi Valentina Shevchenko proti Taile Santos. Shevchenkovej stačí jedno víťazstvo na to, aby prekonala legendárnu Rondu Rousey v počte obhájených titulov. Môže sa tak stať najúspešnejšou bojovníčkou zmiešaných bojových umení v histórii. 

Adam Tóthezere

Adam Tóthezere

Viac článkov od autora