Program
Bojové športy - 10.02.2022 22:41

Paulovi sa otvorili dvere do viacerých klietok a MMA ringov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Do roku 2019 youtuber, influencer a rapper Jake Paul vo svete bojových športov nikoho nezaujímal, no potom si jeho vybičovaný zápas s rivalom z prostredia sociálnych sietí získal nečakane veľkú pozornosť a americký mladík vycítil veľkú príležitosť. Výsledkom toho je, že má za sebou päť profesionálnych boxerských zápasov so stopercentnou bilanciou a na začiatku tohto roka sa mu priam otvárajú brány rôznych organizácií. Dokonca nemusí ostať len pri boxe a vstúpiť by mohol do sveta marketingovo ešte zaujímavejších zmiešaných bojových umení. Skalpy dvoch veľkých mien z tohto športu pritom má za sebou a práve tým si získal pozornosť Jorgeho Masvidala, Tommyho Furyho, Natea Diaza či Floyda Mayweathera.

"Problémový chlapec" z Clevelandu si v boxerskych ringoch verí a rozumie, že MMA prostredie mu až tak dokonale sedieť nemusí. Na otázky, či sa fanúšikovia v dohľadnej dobe dočkajú zmeny športu, odpovedal jasne. Tak skoro to nebude, avšak peniaze majú svoje nespochybniteľné čaro a silu. "Teoreticky si sám seba viem predstaviť v podobnom boji, keďže mám za sebou aj zápasnícku minulosť. Už len potrénovať nejaké kopy, Jiu-Jitsu, rear-naked choky a potom by som vedel spôsobiť škody aj v tomto prostredí," naznačil smerom ku svojim ďalším krokom. Stále má pritom len 25 rokov a klietky ho lákajú.


Z Paulovej produkcie pred časom vyšla aj kritická skladba na adresu Danu Whitea

Niekdajšia hviezdička rozprávok Walta Disneyho tvrdí, že má momentálne plné ruky práce a vo veľkom sa činí aj ako promotér. To značne obmedzuje jeho možnosti poctivého bojového tréningu či návštevy posilňovne. V auguste či v septembri však vidí reálne možnosti svojho návratu do ringu a čeliť bude súperovi, proti ktorému to bude mať najväčší finančný a marketingový potenciál. Svojimi pravidelnými mediálnymi výstupmi zatiaľ napríklad odkazuje na ženský boxerský zápas medzi Írkou Katie Taylorovou a Portoričankou Amandou Serranovou. Dôjsť by naň malo na konci apríla v Madison Square Garden, pričom prvá menovaná je nezdolaná vo svojich dvadsiatich profesionálnych zápasoch, zatiaľ čo stredoamerická súperka má bilanciu 42-1.

Tagy: Jake Paul Box MMA